Skupščina DeSUS Novo mesto; pred volilce z mlajšimi kadri

10.10.2017 | 13:50

Skupščina DeSUS Novo mesto; pred volilce z mlajšimi kadri
Skupščina DeSUS Novo mesto; pred volilce z mlajšimi kadri
Skupščina DeSUS Novo mesto; pred volilce z mlajšimi kadri

V petek, 6. oktobra 2017, je bila na Loki Skupščina DeSUS Novo mesto. Zbralo se je okoli sto članov simpatizerjev in gostov. Zbranim je spregovoril o delu stranke predsednik MO DeSUS mag. Adolf Zupan. Med drugim je poudaril:

- stranka je odprta za vse generacije in ne deluje samo za upokojence, med člane bomo sprejemali tudi mlajše,

- podpiramo in se bomo zavzemali za tiste projekte, ki bodo koristili vsem državljanom, vseh starosti,

- še naprej se bomo zavzemali za odpravo revščine, ki je v našem okolju še vedno prisotna,

- v zdravstvu podpiramo spremembe na boljše, čakalne vrste kažejo, da je tu še vedno nekaj hudo narobe,

- domovi za starostnike imajo premajhne kapacitete, tudi standard bo potrebno izboljšati,

- v Novem mestu rabimo vsaj nekaj varovanih stanovanj,

- plače delavcev in seveda pokojnine so odločno premajhne glede na življenske stroške.

Če bomo hoteli vse to doseči, rabimo v Občinskem svetu več svetnikov in v parlamentu več poslancev.

Prisotne je pozdravil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ki je zagotovil, da bo občina tudi v bodoče podpirala vse tiste projekte, ki bodo občanom in seveda upokojencem omogočili boljši standard in zdravo okolje.

V razpravi so sodelovali še podpredsednik stranke DeSUS Jožef Žnidadršič, predsednik PO DeSUS mag. Miro Berger, Rožca Šonc, predsednica Društva upokojencev, Ivan Hršak, poslanec DeSUS, Ana Bilbija in ostali.

Vsekakor je DeSUS stranka, ki bo v političnem krogu na državnem in lokalnem nivoju sodelovala pri vseh pomembnih odločitvah tudi v bodoče, kar kažejo tudi javno mnenske raziskave. Zato je še kako pomembno, katere projekte bo podpirala in katerim projektom bo dala prednost. Pri naslednjih volitvah, ki so pred nami, bo morala pred volilce z ustreznimi sposobnimi, pa tudi mlajšimi kadri.

Anton Dragan

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (20)

10.10.2017+1     + (2)     – (1)     Oceni DeSuSvGlavo 

Mlajši kadri, tako kakor šminka na staro babo. Lovljenje zadnjih minut življenja stranke v tej propadajoči državi. Povprečna starost uddeleženih je 60 let, nobenega mladega. Samo politične točke in raznorazna nabijanja kakor zadnjih 20 let. Sedaj pa mlade noter vlečejo ko so jih še prejšnje leto šimfali. Pozabljeni kakor lanski sneg. Samo še pokropimo in zagrebemo to stranko da bo končno enkrat mir pred njimi in mir v sloveniji.

10.10.2017—     + (2)     – (2)     Oceni Sopadrag  

Vsaj tu je pa res največja pravica. Vsi bomo nekoč stari in Bog ne daj bolni in pomoči potrebni. DeSUS je res edina socialna stranka,ki se zavzema za vse tiste, ki so pozabljeni in zavrženi s strani tajkunov, novodobnih bogatašev , japijev in špekulantov. Stranka med svoje vrste zato vabi vse poštene državljane, da bodo prispevali svoje znanje, svoje delo svoj ugled k višjemu standardu v Sloveniji, kajti le tako si bodo zagotovili dostojno pokojnino in dostojanstvo na stara leta, ki bodo sigurno prišla. Bodi prepričan tudi ti v Glavo.

10.10.2017+3     + (4)     – (1)     Oceni upokojenec 

Desus je ena najslabših strank v naši drzavi , se resnično norčuje iz upokojencev,, da ne rečemo kakšno o predsedniku ki je laže in zavaja o penzijah (1000 eur), želo žalostno je da je tudi našo diplomacijo pripeljal v rasulo ,

10.10.2017Oceni abecedarij 

što gore, to bolje...

10.10.2017—     + (1)     – (1)     Oceni Sopadrag  

Upokojenec: vidiš mladi pa DeSUS u očitajo, da se bori samo za penzije . 1000 EU vzeto iz konteksta. Pravilni citat: 1000EU, če bodo gospodarske razmere dopuščale. Žal so prišli politični in gospodarski pretresi, ki so udarili po vseh generacijah, delavcih, pa tudi upokojecih. Seveda so k takemu stanju prispevali tudi tajkuni, špekulanti in ostali lumpi, ki pa jih ni med člani DeSUS. Če hočemo spodoben penzije, pa moramo nujno dvigniti gospodarsko rast, modernizirati vse komponente gospodarstva in vsa področja v državi. Bojim pa se, da je za sedanje upokojence že malo prepozno, pač pa še čas za bodoče penzionerje, ki so danes še aktivni, mladi delavci in si še lahko na starost zagotovijo človeku dostojno življenje. Zato so mlajši dobrodošli v stranki DeSUS.

10.10.2017+2     + (3)     – (1)     Oceni penzijoniska  

DESUS je žaljiv do upokojencev takšne stanovske stranke ni nikjer v normalni demokraciji vse stranke morajo biti za vse DESUS SKRBI SAMO ZA PREVILEGIJE samo pri nas drek mesa

10.10.2017Oceni abecedarij 

nekateri imamo penzjo krepko čez jurja že od prvega dne....di si bija kad je grmilo....

11.10.2017—     + (1)     – (1)     Oceni Upokojenec iz Metlike 

Abecedarij prav maš DESUS skrbi samo za take visoke penzije nad jurja samo za previlegije jim gre delavcem pa dvigne penzije za dva eura za kilo kruha da jih ni sram DESUS SKRNI SAMO ZA SVOJE RITI

11.10.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni Sopadrag  

Upokojenec iz Metlike. Tole pa ne drži vode. Regrese so v času krize dobivali samo upokojenci z nizkimi pokojninami, zadnji regres so ti dobili najvišji, vsem upokojencem, ki so imeli pokojnine nižje od 500 EU se je povečala na 540EU. Res pa se je meni in ostalim povečala penzija za cca 2EU. Upam, da bo DeSUS uspel v novem proračunskem letu spraviti skozi parlamentarne mline Zakon, ki bo popravil ,anomalije pri izplačevanju pokojnin, ki so nastalev času Kriznih zakonov in ukrepov.

11.10.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni abecedarij 

jurja in več je korektna penzija...drži pa, da se je treba zgodaj brigat za prihodnost...nemoj da te starost pita gdje ti mladost prođe...

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto šest in štiri: