Janez Pavlin - 70 let

11.10.2017 | 13:00

Janez Pavlin - 70 let

70. rojstni dan je včeraj praznoval eden najbolj prepoznavnih Dolenjcev, Janez Pavlin. Generacije otrok, njihovih staršev, pa tudi starejših, ga še danes prepoznajo kot neumornega organizatorja vsakoletne novoletne obdaritve 5000 dolenjskih otrok. To počne s prostovoljci že 48. leto zapored.

Starši in otroci iz vse Slovenije poznajo Janeza kot graditelja, idejnega vodjo in upravnika Tabora Mojca v Dolenjskih Toplicah, ki je v 25 letih gostil že več kot 50.000 slovenskih otrok, pa tudi iz tujine. Janez že desetletja organizira Mojčin pustni karneval, pomagal je pri zbiralni akciji za prvi mamograf na Dolenjskem, ki je sicer potekala v organizaciji Studia D, organiziral več državnih proslav in praznovanj, 28 let je novoletno krasil novomeški Glavni trg ...

Pred desetletji je kot generalni tajnih dolenjskih vinogradnikov naredil vse potrebno za bodočnost cvička. Uvedel je cvičkovo princeso, ambasadorje cvička in naredil veliko za promocijo in prepoznavnost tega vina po Sloveniji. Bil je eden najboljših prijateljev Lojzeta Slaka, na njegovih ramenih je zrasla odmevna prireditev Boš videl kaj dela Dolenj'c.

Za svoje delo je prejel več kot sto občinskih in državnih odlikovanj. Še danes je sposoben delati 15 ur za korist otrok, ki jim pri društvu Mojca nameni ogromno prostega časa. Že deset let je 100 % prostovoljec in dela le še za otroke. V društvu je uvedel geslo »Za otroke je vse brezplačno«.

Irena Plavec

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

11.10.2017Oceni Vinogradnik 

Vsaka čast za dobrodelnost in čestitke za 70 let! Pa kljub temu....za bodočnost cvička, cvičkovo princeso in ambasadorje cvička ni on naredil vse, kot navajate, res pa je bil del ekipe oz. Zveze društev vinogradnikov Dolenjske, ki so to storili. Da se je vse to postorilo in uvedlo, je zaslužnih veliko imen z Dolenjske.

11.10.2017Oceni ohoo 

bravo,bravo janez,dobro skrivaš leta,vse najboljše si bil prijazen ko sm delal za vas pred 21leti nazaj v mojca kemp,al kj je bilo

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto tri in dve: