Spletni arhiv

Začetni datum: torek, 20.3.2018

Vaše fotke: Pomlad pod snegom
tor, 20.3.2018 (14:40) — Vaša zgodba
Pošiljam nekaj slik z namenom, da čimprej odženemo zimo, ki še kar naprej maha z repom. Valentin ni dovolj globoko "porinil ključa do korenin", Gregor je prezgodaj poženil ptičke. Malo šale na račun pregovorov ...

Vaš komentar: Ujeti v imetje - do hiš z odrekanjem, zdaj so v breme
tor, 20.3.2018 (14:00) — Vaša zgodba
Naša domovina je posejana z mnogimi lepimi domovi, hišami, ki pokrajino oblikujejo po naše. V prejšnjem stoletju so bila stanovanja namenjena strokovnjakom. Ostali smo se lotili stanovanjski problem reševati sami. To je bil čas pomoči sosedov in prijateljev in tako so v 70. letih rasle hiše in vikendi. Menda nikjer ni toliko lastnikov stanovanj, kot v Sloveniji.

DL: Po arbitraži - nekatere je veselje nekoliko minilo
tor, 20.3.2018 (13:30) — Lokalno aktualno
Medtem ko so bili po razglasitvi arbitražne odločitve v Dragah veseli, da so ostali v Sloveniji, na Brezovici pa žalostni, ker niso "zravnali" vijugaste meje, je pol leta pozneje razpoloženje drugačno – Štiri družine za preselitev

FOTO: Cvetje iz krep papirja Anice Jesih
tor, 20.3.2018 (13:00) — Vaša zgodba
Anica Jesih je v črnomaljskem Pastoralnem centru na ogled postavila svojo tretjo razstavo rož iz krep papirja. Anica se s to dejavnostjo ukvarja zadnjih nekaj let, saj ji prej družinske in službene obveznosti niso dopuščale, da bi se temu posvečala toliko, kot si je želela. Izdelovanja papirnatega cvetja jo je naučila njena stara mama. Tako sedaj ob dolgih zimskih večerih z veseljem sede za mizo in iz krep papirja oblikuje različne vrste cvetja; od aster, spomladanskega cvetja, nageljev, marjetic, vrtnic …

Zbor krajanov KS Butoraj; želja in načrtov je veliko
tor, 20.3.2018 (12:30) — Vaša zgodba
V soboto, 17. marca, je bil na Butoraju Zbor krajanov KS. Zbora se je udeležila tudi županja Občine Črnomelj ga. Mojca Čemas Stjepanovič z sodelavkami.

DL: Božanske domače potice (z dvema receptoma)
tor, 20.3.2018 (11:50) — Lokalno aktualno
Zdenka Škrabec iz vasi Rob na Dolenjskem je prava mojstrica v peki domačih potic. Aktivno sodeluje v Društvu podeželskih žena Velike Lašče ter še dopolnjuje svoje znanje in bogate pekovske izkušnje. Svojo družino – je mati dveh otrok in babica dvema vnukoma – za praznike razvaja s sladkimi in slanimi poticami. Za božično izdajo revije Maja je zaupala svoje recepte za orehovo ledeno, lešnikovo, pehtranovo, kokosovo-čokoladno in ocvirkovo potico. Vse recepte tako najdete v reviji Majin božič, mi pa vam tokrat ponujamo dva.

''50 odtenkov ženske'' - Barbi nasmejala dvorano na Loki
tor, 20.3.2018 (11:00) — Vaša zgodba
Društvo Stara Čolnarna je v soboto, 17. marca v razprodani dvorani Gostišča Loka gostilo komedijo 50 odtenkov ženske.

Zbor članov DU Raka
tor, 20.3.2018 (10:15) — Vaša zgodba
Kot velevajo Pravila in tudi tradicija, je DU Raka v četrtek, 15.3.2018, organiziralo v gostinski dvorani Tratnik , letni zbor članov, ki se ga je poleg povabljenih gostov, udeležilo kar 112 članov. Uvodni del so ob zvokih Marjanove harmonike, s pesmijo in besedo obogatile članice društva. Z zanimanjem smo prisluhnili krajšemu predavanju policistoma, ki sta spregovorila o varnosti in oblikah nasilja v okolju ter nas opozorila na nekatere nevarnosti v prometu in vožnji starejših voznikov. Vidno zadovoljna je prisotne pozdravila predsednica društva ga. Fanika Metelko, ki je po imenovanju delovnega predsedstva predlagala enominutni molk v spomin preminulim članom. Iz poročil, ki so sledila, je bilo zaznati pestro društveno delo,v katerega smo se skozi vse leto vključevali številni člani, še posebej pa so bili aktivni člani UO, člani komisij in sekcij ter njihovi vodje. V sprejetem programu dela za leto 2018 pa bo lahko vsakdo zase našel veliko ponujenih vsebin, ki vsebujejo športne aktivnosti, izobraževanja, potovanja, letovanja, kulturna in ročnodelska ustvarjanja, srečanja in družabne aktivnosti ter sodelovanja s KS in lokalno skupnostjo.

Pet zmag na festivalu Dancestar Avstrija 2018
tor, 20.3.2018 (09:40) — Vaša zgodba
V nedeljo, 18.3.2018, je v tirolskem mestecu Zell am See v Avstriji potekal festival DanceStar Avstrija 2018. Šlo je za kvalifikacije globalnega plesnega festivala, ki ima vsako leto svoja finala v mesecu maju v Poreču na Hrvaškem. Festivala v Avstriji so se tudi letos udeležili plesalci Plesnega kluba Lukec, in sicer je na festivalu nastopilo 52 plesalcev. Kot je za festivale že v navadi, pa so se tudi tokrat v kategoriji hip hop članskih formacij in malih skupin plesalci Lukca združili s plesnimi prijatelji iz Plesnega Vala iz Celja.

Trebanjke po zmagi pete
tor, 20.3.2018 (09:20) — Vaša zgodba
Na Portovalu so kegljačice Trebnjega premagale Pivko z izidom 5:3 in se prebile na peto mesto na lestvici 1. B lige. Belokranjke so gostovale v Celju in z enakim rezultatom izgubile. Kegljačice Krke so zmagale v 2. ligi zahod in napredovale v »B« ligo. V moški »B« ligi so Belokranjci ostali praznih rok v Trbovljah, Kočevci pa v Radencih. Krkaši so za Bežigradom ugnali vodečo Taborsko jamo. V 3. ligi poraz Vodnjaka doma in zmaga Brežic.

Kastelčeva znova v državnem vrhu
tor, 20.3.2018 (08:55) — Vaša zgodba
Na državnem prvenstvu za mlajše kadete in kadetinje na Otočcu je v konkurenci stodesetih prijavljenih tekmovalk in tekmovalcev nastopilo tudi veliko število mlajših predstavnikov NTK Krka v posamezni kategoriji in kategoriji dvojic. Klubsko zeleno-črno barve je zastopalo pet deklet: Kim in Tija Kastelic, Zara Judež, Barbara Jedlovčnik in Lara Šenica ter kar deset fantov: Luka Vranc, Janez Jedlovčnik, Matic Vertuš, Žiga Vidmar, Jaka Škofljanc, Amadej Rešetič, Vid Murn, Vid Turk, Timotej Kocjan in Benjamin Bećirević.

ŽKK Krka: Članice ugnale aktualne prvakinje lige
tor, 20.3.2018 (08:35) — Vaša zgodba
Članice Ženskega košarkarskega kluba Krka so se tri kroge pred koncem ligaškega tekmovanja na domačem parketu pomerile proti lanskoletnim prvakinjam lige, domžalski Lediti. Novomeščanke so po prvi četrtini zaostajala že za petnajst točk, nato pa so z odlično igro v napadu in obrambi, spreobrnile potek srečanja v svojo korist ter se zasluženo veselile nove, že štirinajste zmage v letošnji sezoni! Krkašise že celotno sezono zasedajo zanesljivo prvo mesto na prvenstveni lestvici in so tri kroge pred koncem rednega dela tekmovanja že uvrščene na zaključni turnir najboljših štirih ekip!

Izvrstni Slovenki navdušili v Laškem
tor, 20.3.2018 (08:15) — Vaša zgodba
Na prvem turnirju nove sezone ICO Svetovne krosmintonske serije sta v dvorani Tri lilije v Laškem slavila domačinka Jasmina Keber in Ukrajinec Mykhailo Mandryk. Z uvrstitvijo v finale je presenetila 17-letna Lori Škerl, ki se hitro prebija v krosmintonski vrh.