Spletni arhiv

Začetni datum: ponedeljek, 16.10.2017

Marjan Ogorevc o uspehu košarkarjev malo drugače
pon, 16.10.2017 (14:45) — Lokalno aktualno
Brežičan Marjan Ogorevc, nekdanji športnik in trener, ki že več kot četrt stoletja pomaga ljudem odpravljati njihove težave, je kot bioterapevt odigral pomembno vlogo tudi pri športu – med drugim je bil ob zlatem olimpijcu Primožu Kozmusu v Pekingu, na koncu njegove kariere pa je bil tudi trener.

DL: Nagrada Državljan Evrope - Ne le pomoč, ampak že prijateljstvo
pon, 16.10.2017 (14:20) — Lokalno aktualno
Evropski parlament prepoznal vrednost slovenskega programa Starejši za starejše – Na ravni države ga vodi predsednica novomeških upokojencev Rožca Šonc – Prostovoljci vsakodnevno na terenu

Premier Miro Cerar z dokumenti Svobodnega belokranjskega ozemlja
pon, 16.10.2017 (13:50) — Vaša zgodba
Samoizvoljeni predsednik Svobodnega belokranjskega ozemlja Toni Gašperič (levo) je poklonil ob nedavnem obisku Bele krajine predsedniku slovenske vlade gospodu Miru Cerarju pasoš in vozniško dovoljenje SBO, tako da bo lahko povsem legalno prečkal mejo na Gorjancih in bo lahko večkrat obiskal deželo belih brez ter se seznanil s težavami ljudmi, ki živijo ob reki Kolpi. Morebitna večkratna vožnja po cesti čez Gorjance ga bo gotovo prepričala, da uresničitev tretje razvojne osi niso nikakršne pobožne sanje Belokranjcev, ampak nujna potreba.

DL: Leseni prstani
pon, 16.10.2017 (13:30) — Lokalno aktualno
Marica in Slavko Pavlakovič iz Semiča za svoje sokrajane večkrat pripravita kakšno presenečenje. Tako je bilo tudi ob nedavnem srečanju udeležencev Šole zdravja. Ne le da je Slavko napisal pesmico o ljudeh, ki vsako jutro naredijo 1.000 gibov za zdravje, zakonca sta udeležencem podarila tudi košarico, v kateri je bilo veliko prstanov iz bezgovega lesa, ki sta jih izdelala sama. Izročila sta jo Marjeti Lipar, ki je prstane razdelila med sošolce.

Jasna Kuljaj se ne more upreti cvičku; najraje kuha, manj pospravlja
pon, 16.10.2017 (12:45) — Lokalno aktualno
Simpatična voditeljica Jasna Kuljaj nam je razkrila marsikatero zanimivost o sebi.

DL: Mateja desna roka
pon, 16.10.2017 (12:10) — Lokalno aktualno
Če si kdo ob koncu Knobleharjevega oddahne od vsega dogajanja, sta to gotovo župan Jože Kapler in Mateja Robek Zaletelj, na občinski upravi zaposlena kot višja svetovalka za finance, izobraževanje in občinski svet, ki bdi nad celotnim, kar tritedenskim dogajanjem. Privoščimo jima brezskrbne dopustniške dni, Mateja pa bo gotovo kaj tudi zapela, saj je članica pevske skupine Plamen že od vsega začetka, to je dvajset let.

Eko delavnica v Črnomlju
pon, 16.10.2017 (11:30) — Vaša zgodba
Tudi v tem šolskem letu družba ZEOS, d.o.o. v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj nadaljuje s serijo eko delavnic z naslovom »E-odpadki in naše okolje«. V septembru jih je projektna ekipa obiskala v Črnomlju, natančneje na Srednji šoli Črnomelj.

Evropski dan oživljanja: Kuharja zajel požar ...
pon, 16.10.2017 (10:50) — Vaša zgodba
V sklopu evropskega dneva za oživljanje (16. oktober) je v otroškem vrtcu Metlika potekala vaja evakuacije otrok, kajti prišlo je do požara. Ekipa prve pomoči Rdečega križa Metlika je nudila pomoč kuharju, ki je prepozno odšel iz vrtca in ga je zajel požar. Ponesrečenca smo najprej oživljali in ga kasneje zaradi hudih opeklin, poškodbe na glavi in zlomljene noge oskrbeli.

Terme Čatež – ponovno med najboljšimi kopališči
pon, 16.10.2017 (10:10) — Vaša zgodba
V sklopu akcije »Naj kopališče 2017« so bila razglašena NAJ kopališča za leto 2017. V dveh izmed skupno šestih kategorijah so priznanje osvojile tudi Terme Čatež. V kategoriji velikih termalnih kopališč je tretje mesto pripadlo Termalni rivieri Terme Čatež in drugo mesto v kategoriji pokritih kopališč je zasedel bazenski kompleks Aquapark Žusterna.

Začetek skavtskega leta na grmskem gradu
pon, 16.10.2017 (09:40) — Vaša zgodba
V soboto, 7. 10. 2017, smo novomeški skavti začeli novo skavtsko leto. Zbrali smo se pri Grmskem gradu, kjer smo medse sprejeli nove skavte, predstavili nove skavtske voditelje, ter preko iger spoznali delovanje skavtov. Srečanje smo zaključili s sveto mašo, ki jo je daroval župnik Igor Stepan in z pecivom, ki so ga spekli starši. Čakajo nas nove dogodivščine in z veseljem ter Božjim blagoslovom jih gremo naproti.

Alex in Maruša priplesala na 2. mesto
pon, 16.10.2017 (09:20) — Vaša zgodba
V soboto, 14.10., je v Račah potekal kvalifikacijski turnir - Slovenska plesna liga, ki sta se ga udeležila tudi Alex Prijatelj in Maruša Vidmar iz Plesnega kluba Lukec. Na prvem tekmovanju v novi sezoni sta se odlično odrezala, saj sta si v kategoriji mlajših mladincev B v latinsko ameriških plesih priplesala 2. mesto, v standardnih plesih pa sta v isti kategoriji osvojila 5. mesto.

Otroci iz krmeljskega vrtca obiskali gasilce
pon, 16.10.2017 (08:55) — Vaša zgodba
V tednu otroka so se na ravni krmeljskega vrtca odvijale različne zanimive dejavnosti. Ena od njih je bila obisk PGD Krmelj, kjer so nas gasilci prijazno sprejeli. Predstavili so nam naloge gasilcev, vrste intervencij, pokazali so nam gasilska vozila, gašenje iz hidrantnega omrežja, gasilsko obleko, različne vozle. Poskrbeli so tudi za malico, s katero smo se posladkali. Vsi smo zelo uživali, najbolj pa nam je bilo všeč gašenje z brentačo, saj smo se prelevili v prave male gasilce. Tudi gasilsko vozilo za prevoz moštva je bilo zelo zanimivo, zato smo z veseljem sedli vanj in ponosno prijeli za volan. Preživeli smo lepo dopoldne z gasilci PGD Krmelj, katerim se najlepše zahvaljujemo, saj so nam na zanimiv način predali veliko novih informacij o gasilstvu.

Trebanjske kegljačice maksimalno
pon, 16.10.2017 (08:35) — Vaša zgodba
Trebanjke so v 4. krogu državnega kegljaškega prvenstva v 1.B ligi na Portovalu z maksimalnim izidom 8:0 odpravile drugi celjsko ekipo. Zablestela je veteranka Rozi Flisar s 593 podrtimi keglji. Belokranjke se iz Radencev vračajo z eno točko, kar jih drži na vrhu lestvice. V drugi ligi zahod so Krkašice zmagale v Kočevju, igralke Vodnjaka so klonile v Kamniku.

Krkaši s četrto zmago v sezoni, padel tudi Slovan
pon, 16.10.2017 (08:15) — Vaša zgodba
Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 6. krogu v 1. NLB ligi gostovali na Kodeljevem in novopečenega prvoligaša, ekipo RD LL Grosist Slovan premagali z rezultatom 24 :30 (18:12) ter na račun vpisali prepotrebni točki.