FOTO: Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnic

27.5.2020 | 14:10

FOTO: Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnic
FOTO: Pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnic

Zveza borcev za vrednote NOB Semič je v soboto, 23. maja, organizirala tradicionalni spomladanski pohod po krožni pešpoti partizanskih bolnic v Občini Semič. Ob dnevu mladosti in ob 75. obletnici kapitulacije rajha ter prenehanja 2. svetovne vojne je potekal pohod na trasi Kremen - začasna bolnica dr. Mihelčiča - Vinica - Lesen kamen - Zgornji Hrastnik - Komarna vas - Kremen.

Začetek in zaključek pohoda je bil na Resi. Zborno mesto pohodnikov je bilo v Komarni vasi nad Črmošnjicami pri Semiču in na Resi, kjer se je zbralo čez 65 pohodnikov.

Razdelili so se v dve skupini in se podali na pot, ki je dolga 14 kilometrov. Večina pohodnikov jo zmore prehodili v šestih urah. Druga skupina pa se je odpravila na pohod po krajši različici, dolgi 7,5 kilometra.

Pohod po poti ranjencev in borcev je vodila profesorica zgodovine Rosa Mohar, ki je pohodnike tudi seznanila o bolnicah in o kočevarskih vaseh v Rogu.

Po končanem pohodu so si nekateri ogledali še najstarejšo jelko na slovenskem, črmošnjiško jelko, ki ja stara 280 let in jo objame pet odraslih oseb.

B. V.

Galerija

_zzzzzzzpohod (1)
_zzzzzzzpohod (10)
_zzzzzzzpohod (11)
_zzzzzzzpohod (12)
_zzzzzzzpohod (13)
_zzzzzzzpohod (2)
_zzzzzzzpohod (3)
_zzzzzzzpohod (4)
_zzzzzzzpohod (5)
_zzzzzzzpohod (6)
_zzzzzzzpohod (7)
_zzzzzzzpohod (8)
_zzzzzzzpohod (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

28.5.2020–4     + (1)     – (5)     Oceni vl 

Najbolj aktivna borčevska organizacija je res v Semiču. Semičani ne poznajo besede oportunizem in bi se potuhnili, kot se to dogaja drugod po Beli krajini. Ponos na partizansko Belo krajino je živ samo še na severu deželice. Bravo Semičani! (vika lozar)

28.5.2020Oceni navi 

Tudi meni je znano, da so eni izmed bolj dejavnih društev v občini. Zanima me, če vodstvo deluje popolnoma na prostovoljni osnovi brez honorarjev. Kakor je meni znano si vodstvo PGD Semič ne izplačuje honorarjev za vodenje društva. Obenem pa se govori, da se je v GZ Semič izoblikovala neka koalicija(Kot, Črešnjevec, Štrekljevec) ki deluje proti PGD Semič. Kaj je resnice o tem? Kaj o tem meni GZ Semič?

28.5.2020—     + (1)     – (1)     Oceni Lojzekov stric 

BVika maio je teh pohodnikov, ko je malo bicikel klosar je v, strokovnjak za prašiče se pa ne bo šel več politike, zamenjala ga bo gospa Presicek

29.5.2020—     + (1)     – (1)     Oceni miha 

Lojzek pejt si tistih par dek možganov pregledat, če je še kaj sploh uporabnih. Tvoje izjave so preveč prtegjene, da bi smel puščati sledi na internetu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava