Vaše fotke: Ogenj z gospodarskega poslopja na hišo

6.7.2020 | 12:40

Še več fotografij spodaj v fotogaleriji (foto: PGE Krško)

Še več fotografij spodaj v fotogaleriji (foto: PGE Krško)

Dne 5.7.2020 ob 14.45 smo iz ReCO Brežice dobili klic, da v Veliki vasi pri Krškem gori stanovanjska hiša. Na prvi poziv smo izvozili s tremi vozili in petimi gasilci tehničnimi reševalci. Ob prihodu na mesto dogodka smo po opravljenem hitrem ogledu ugotovili, da je požar zajel gospodarsko poslopje poleg stanovanjske hiše in da že prihaja do požarnega preskoka na hišo. Na mestu so hkrati z nami prišli tudi člani PGD Velika vas.

Najprej smo začeli z gašenjem dela hiše, ki je začel goreti in nato nadaljevali gašenje gospodarskega poslopja s kombinacijo zunanjih in notranjih napadov. Naknadno smo aktivirali dodatne sile iz PGE Krško, še štiri gasilce in dve vozili. Aktivirali smo tudi člane PGD Leskovec pri Krškem in reševalce NMP Krško. Gašenje nam je oviral dostop do objektov, ker poslopja ležita v strnjenem delu vasi.

Ko je bil požar omejen, smo se lotili gašenja in prekopavanja posameznih žarišč ognja. Aktivirali smo tudi dežurnega električarja in delovni stroj za pomoč pri sanaciji požarišča.

V intervenciji se je lažje poškodovalo pet oseb, dve manjši opeklini in trije zaradi vdihavanja dima, vse so oskrbeli reševalci NMP Krško.

Požar je skupno gasilo 27 gasilcev, zavarovanje območja je opravila policija. V požaru je bilo uničeno ostrešje gospodarskega poslopja, stanovanjska hiša je ostala nepoškodovana. V enoto smo se vrnili ob 17.26 uri. Na požarni straži so ostali člani PGD Velika vas.

PGE Krško

Galerija

_zzogenj (1)
_zzogenj (2)
_zzogenj (3)
_zzogenj (4)
_zzogenj (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava