VIDEO: V Anton Podbevšek Teatru pripravili spletne pravljice in predstave

20.11.2020 | 10:15

Anton Podbevšek Teater (Foto: Dolenjski list/arhiv)

Anton Podbevšek Teater (Foto: Dolenjski list/arhiv)

V Anton Podbevšek Teatru so posneli bralne urice s Pavletom Ravnohribom, v katerih znani igralec prebira pravljice, med katerimi so tudi najlepše slovenske pripovedi. Mednje zagotovo sodijo Muca Copatarica Ele Peroci, Martin Krpan Frana Levstika in Šivilja in škarjice Dragotina Ketteja.

Kot so nam sporočili iz Anton Podbevšek Teatra, sta dve izmed pravljic, ki sta nekoliko daljši, posneti v več delih, da si lahko tudi otroci vzamejo premor. S pravljicami želijo otrokom popestriti dolge dni, ki jih v večini preživljajo doma. Pravljice najdete na spletni strani APT-a, sicer pa tokrat dajemo v pokušino Muco Copatarico v interpretaciji Pavleta Ravnohriba.

Na voljo tudi gledališke predstave

Kljub temu, da se gledališke predstave ne morejo enačiti s filmom, saj jih prek sprejemnikov ne moremo začutiti v celoti, pa je APT na ogled postavil tudi kar nekaj svojih predstav, ki si jih lahko ogledate spletno. Med njimi so na primer Ples v dežju in Knjiga o džungli režiserja Matjaža Bergerja in Mazohistka Nejca Gazvode.

R.M.

Pavle Ravnohrib v pravljici o Muci Copatarici

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

21.11.2020+1     + (1)     – (0)     Oceni vl 

Nesporno je glas Pavleta Ravnohriba najbolj markanten v našem slovenskem igralskem prostoru in predstavljam si, kako zvenijo pravljice iz njegovih ust. Otroci imajo radi ob poslušanju "igranje" interpreta in ne, kot dostikrat slišimo, suhoparno branje brez povdarkov. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava