V Ljubljani v odprtem gostinskem lokalu oglobili 13 oseb in lastnika

23.11.2020 | 12:00

Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

Ljubljana - Ljubljanski policisti so minuli vikend prejeli informacijo, da naj bi bilo v enem izmed gostinskih lokalov na območju Ljubljane več ljudi, saj naj bi lokal kljub prepovedi obratoval. Policisti so ob prihodu na kraj že pred vhodom naleteli na več oseb, ki pa so se pred policijo nameravale skriti v notranjost lokala. Ko so policisti vstopili vanj, jim je lastnik zatrjeval, da je lokal zaprt. Vendar je policija ob pregledu ugotovila, da se je v skladiščnem prostoru, velikem 2 x 2 metra trlo 13 ljudi, ki so pred tem v lokalu pili in bili postreženi kljub prepovedi obratovanja gostinskega lokala in prepovedi druženja.

Zaradi kršitve Odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom in prekrška Zakonu o nalezljivih boleznih bo zoper lastnika lokala podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na republiški zdravstveni inšpektorat.

Prav tako bodo izvedeni prekrškovni postopki za vseh 13 oseb, ki so bile v lokalu, med nedovoljenim druženjem pa niso uporabljali niti zaščitnih mask. Večinoma je šlo za osebe, stare od 24 do 69 let, med njimi pa je bil tudi 17-letnik. Ena od oseb se je med postopkom nedostojno vedla do policistov, ki v tem primeru vodijo prekrškovni postopek tudi zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Takšno ravnanje tako lastnika lokala kot tudi vseh oseb, ki so bile v tem času v lokalu, je neodgovorno. Policija zato vnovič poziva vse, da se ravnajo skladno z vladnimi ukrepi za zajezitev bolezni COVID-19, predvsem pa, da z nespametnim ravnanjem ne ogrožajo svojega ali zdravja drugih ljudi.

Pa je to res edini lokal v Sloveniji, v katerem kršijo prepoved obratovanja? In kjer se je ta vikend kršilo prepoved zbiranja?

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

23.11.2020+1     + (2)     – (1)     Oceni irena vene 

V Ljubljani je več takšnih lokalov, ki niso zaprli svojih vrat. Pri zadnjem vhodu spuščajo goste v lokal in normalno strežejo. Naj bi šlo za "stalne goste ". Že ko greš mimo lokala slišiš hrup, pred lokalom pa je veliko parkiranih avtomobilov. Tudi zasebne zabave se še odvijajo za "domače".

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava