Tako koristne so že uporabljene čajne vrečke

17.9.2021 | 13:10

Rabljene posušene čajne vrečke vstavite v čevlje, da se znebite neprijetnega vonja. (Profimedia)

Rabljene posušene čajne vrečke vstavite v čevlje, da se znebite neprijetnega vonja. (Profimedia)

Kmalu se bo začela sezona čajev, čeprav hladna jutra že pridno narekujejo te obrede. Pri tem nikar ne pozabite, da so čajne vrečke še kako uporabne. Odpravile bodo neprijetne vonjave, očistile posodo, blagodejno delovale na les …

Tokrat se ne bomo lotili čajev in čajnih mešanic, ampak bomo govorili o uporabi čajnih vrečk, ki jih običajno po uporabi zavržemo, a so še kako vsestransko koristne. Uporabljene čajne vrečke lahko koristite v kozmetične namene, nepogrešljive so tudi v gospodinjstvu in na splošno v vsakem domu. Spoznajte njihovo moč in jih koristno uporabite.

Neprijetne vonjave

Zoper neprijetne vonjave poznamo kar nekaj uporabnih trikov. Seveda so nepogrešljivi soda bikarbona in olupki citrusov, a nikar ne pozabite na čajne vrečke. Te so odlične v boju proti neprijetnim vonjavam v hladilniku, ko se razpase vonj morskih sadežev, razlije tekočina iz vložene zelenjave, razširi vonj mesa … Uporabljene ali sveže čajne vrečke položite na podstavek za kavno skodelico in jo čez noč zaprite v hladilnik. Vrečke bodo absorbirale neprijetne vonjave in tako poskrbele, da bo vonj iz hladilnika spet znosen.

Preprečite rjavenje

S čajnimi vrečkami lahko preprečite rjavenje posode. Za ta namen potrebujete uporabljene vrečke črnega čaja. S čajno vrečko premažite posodo ali pribor, za katerega ne želite, da zarjavi. Tako boste poskrbeli za zaščitni sloj, ki bo preprečil oksidacijo, in sijaj posode.

Čiščenje zamaščene posode

Se tudi vi spopadate z zamaščeno posodo in mastnimi madeži v kuhinji? Tudi v ta namen lahko uporabite čajne vrečke, ki so izjemno učinkovite pri čiščenju zamaščene posode. Mastno posodo namočite v vročo vodo in dodajte tri vrečke čaja. Pustite delovati 15 minut, nato posodo operite kot običajno.

Ogledalom povrnite sijaj

Če se mučite z lisami na ogledalih in steklih, preizkusite naslednji trik. Potrebujete dve že uporabljeni vrečki čaja, ki ju ponovno namočite v vrelo vodo in pustite, da se voda ohladili na primerno temperaturo za rokovanje. Z mešanico nato očistite stekla in okna. Tako boste odstranili madeže in umazanijo. Svetujemo vam, da v ta namen ne uporabite črnih in zelenih čajev.

njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava