Klovn Zupi in foto spomini

19.9.2021 | 10:15

Klovn Zupi in foto spomini
Klovn Zupi in foto spomini

V Trebnjem se je tretji septembrski četrtek odvijalo drugo letošnje Otroško rajanje, projekt Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območne izpostave Trebnje, ki je namenjen najmlajšim. Projekt zajema gledališko ali lutkovno predstavo za otroke, dogodek pa obogatijo z dodatno vsebino, kot so denimo risanje karikatur ali kaligrafski izpis imen.

Tokrat so v Kulturnem domu Trebnje obiskovalci uživali v razigrani in navihani klovnski predstavi z naslovom Sirkec, sirkec v izvedbi Teatra Cizamo. V predstavi si klovn Zupi najbolj od vsega želi, da bi ga otroci sprejeli in imeli radi. Zato jih celo poskuša podkupiti z največjim darilom na svetu. Vendar darilo, v veselje vseh prisotnih, nemudoma stori žalostni konec. Pa kaj bi se sekirali ... Kaj pa če Zupi namesto darila otrokom raje odigra predstavo?

Da bo klovn Zupi mladim ljubiteljem gledališča še dolgo ostal v prijetnem spominu, je poskrbela Alenka Stražišar Lamovšek z edinstvenimi foto spomini. Mladi obiskovalci so se namreč lahko fotografirali in natisnjeno fotografijo odnesli domov.

Tudi septembrsko otroško rajanje je bilo izvedeno ob upoštevanju odlokov vlade RS in priporočil NIJZ.

Vstop je bil prost. Projekt je pripravila trebanjska izpostava JSKD v sodelovanju s Knjižnico Pavla Golie Trebnje, omogoča pa ga Občina Trebnje.

Joži Sinur
foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Galerija

_zzzzztrebnje (1)
_zzzzztrebnje (2)
_zzzzztrebnje (3)
_zzzzztrebnje (4)
_zzzzztrebnje (5)
_zzzzztrebnje (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava