Članici Karate kluba Brežice nastopili na 3. pokalni tekmi v Kranju

20.9.2021 | 08:50

Članici Karate kluba Brežice nastopili na 3. pokalni tekmi v Kranju

V soboto, 18.9.2021 je v Kranju v športni dvorani Stražišče potekala letošnja zadnja, tretja pokalna tekma v karateju, in sicer v katah in v borbah. Nastopilo je 288 tekmovalcev iz 45-ih slovenskih klubov, ki so tekmovali v različnih kategorijah. Karate klub Brežice sta zastopali dve perspektivni mladi kadetinji in članici širše slovenske reprezentance Maja Lazanski in Maja Lakner, ki sta nastopili v kategorije kate.

V kategoriji kadetinj je bilo prijavljenih 16 tekmovalk, ki so bile razdeljene v dve skupini po osem tekmovalk. V naslednje kolo so iz vsake skupine napredovale po štiri tekmovalke z najvišjimi ocenami. Maja Lazanski je izvedla kato Paiku in se kot tretja v skupini uvrstila v naslednji krog, Maja Lakner pa je izvedla kato Seipaj in se ko četrta prav tako uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Obe sta izvedli svoji kati tehnično zelo korektno in z velikim občutkom za Gojyu Ryu karate. V naslednjem krogu sta obe Maji izvedli kato Kururunfa, vendar sta s svojima ocenama 21,76 in 21,06 za las zgrešili boj za medalje in si delili sedmo mesto. Za bron je tokrat zadostovalo 21,86. Zmagala pa je Alja Kontrec z oceno 23,20.

Dekleti sta s svojo spremljajočo trenerko Metko Galič takoj po tekmi pregledali posnetke in ugotovili, da jima je do medalje zmanjkalo nekaj več moči in agresivnosti v izvedbi. Priložnosti za medalje se ponujajo že v naslednjih tednih, ko bo na vrsti odprto prvenstvo Kranja in mladinsko državno prvenstvo.

KK Brežice

Galerija

_zzzzzzkarate (01)
_zzzzzzkarate (02)
_zzzzzzkarate (03)
_zzzzzzkarate (04)
_zzzzzzkarate (05)
_zzzzzzkarate (06)
_zzzzzzkarate (07)
_zzzzzzkarate (08)
_zzzzzzkarate (09)
_zzzzzzkarate (10)
_zzzzzzkarate (11)
_zzzzzzkarate (12)
_zzzzzzkarate (13)
_zzzzzzkarate (14)
_zzzzzzkarate (15)
_zzzzzzkarate (16)
_zzzzzzkarate (17)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava