Poneumlja nas covid. In ljudje.

24.12.2021 | 12:45

Odprimo srce za praznike. (simbolna slika z novomeškega Glavnega trga, Videomedia)

Odprimo srce za praznike. (simbolna slika z novomeškega Glavnega trga, Videomedia)

Ta COVID nas je že vse poneumil. Cele dneve nam mediji govorijo o cepljenih, prebolevnikih, necepljenih. Vso krivdo za okuženost, celo smrti, nalagajo necepljenim, čeprav necepljeni ne morejo hoditi nikamor, cepljeni pa se lahko sprehajajo kjerkoli in kadarkoli. Javlja se na stotine strokovnjakov, vsak po svoje nam razlaga, kaj dobrega nam prinaša cepljenje, drugi spet, da se ni dobro cepiti zaradi stranskih učinkov. Na koncu pa obvelja strokovno mnenje politikov, ki so naenkrat največji strokovnjaki, kar se tiče medicine, tako da pravi strokovnjaki, ki jih v Sloveniji ni malo, sploh ne pridejo do besede.

Komu naj mi laiki verjamemo?

Od vsega tega se nam že temni pred očmi.

Bližajo se prazniki, vsi bi hoteli zaslužiti in nam pobrati še zadnje evre iz žepa, tako, da imamo sedaj res že vse črno pred očmi, saj so celi tedni že črni petki in seveda popusti nad popusti. Kar tekmujejo vsi, kdo bo dal večji popust.

Mi ljudje smo pa zelo čudni, čim čujemo za popuste, tečemo v trgovine in kupujemo tudi stvari, ki jih ne potrebujemo. Pa saj je vendar popust.

Stari starši hočejo razveseliti vnuke z darili, pa so njihove torbe težke, da jih ne morejo nositi. Taksiji so polno zasedeni, v avtobusih se s prenapolnjenimi torbami zaletavajo eden v drugega.

Veliko govorimo o starejših, polna usta hvale so nas, kaj vse smo storili za njih, da jim olajšamo življenje. Je res tako?

Še dobro, da obstajajo prostovoljci, ljudje s srcem, ki v takih trenutkih priskočijo na pomoč pri brezplačnih prevozih, pri spremstvu v trgovine, na pokopališče in še mnogih drugih stvareh. Kje so tisti, ki se na vsa usta hvalijo, kaj so storili dobrega za starejše.

V tem času, ko so prazniki izgubili svoj prvotni pomen in se spremenili v vir zaslužkarstva, gre vsa zahvala ljudem, ki v tem kaotičnem času pomagajo starejšim.

Upajmo, da bomo preživeli te težke čase in da nas bo COVID končno pustil pri miru, da bomo lahko spet zaživeli normalno.

Vesele praznike.

E. C.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

24.12.2021—     + (1)     – (1)     Oceni Lojzekov stric 

Komu je namenjena ta propaganda

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava