Miran Rudan: Najina poroka bo drugačna

20.5.2022 | 14:15

Anita in Miran se že zavzeto pripravljata na svojo poroko. (Sašo Novoselič)

Anita in Miran se že zavzeto pripravljata na svojo poroko. (Sašo Novoselič)

Morda bo poroka še pred septembrom, nam je namignil Miran Rudan. (osebni arhiv)

Morda bo poroka še pred septembrom, nam je namignil Miran Rudan. (osebni arhiv)

S sinovoma Nikom in Ninom, iz prejšnjega zakona pa ima že odraslega sina Luko. (osebni arhiv)

S sinovoma Nikom in Ninom, iz prejšnjega zakona pa ima že odraslega sina Luko. (osebni arhiv)

Pevec in glasbenik Miran Rudan je s pesmijo Medena, v katero je prelil svoje srce, očaral tudi radijske poslušalce in poslušalke. Kakšen je recept za takšno uspešnico? Izdal nam je še nekaj podrobnosti o poroki, ki jo s partnerico Anito načrtujeta septembra.

Dobili ste nagrado za najbolj predvajano pesem leta, za svojo pesem Medena.

Postala je tudi pesem leta. Navdušen sem nad rezultatom, ki smo ga dosegli, zdaj pa s polno močjo naprej. Napovedal sem, da bom tri leta zapored dobil to nagrado! Pa ne vzemite tega kot nekaj slabega.

Kaj je po vašem v tej pesmi takega, da je postala uspešnica?

Ogromno dela, poleg tega je besedilo »ubijalsko«. Moram poudariti, da je moja glava malo drugačna. Pred 22 leti se je namreč z mojo glavo nekaj zgodilo. Imel sem hudo nesrečo in si jo poškodoval. Kaj pa vem – vedno poslušam druge ljudi, kaj menijo, in v delček mojih možganov pride tudi njihova zgodba, ki jo potem želim podati naprej. Z besedilom sem se ukvarjal nekaj mesecev. Zgodba morda niti ni tako pomembna kot način, na katerega je povedana, saj vsak lahko razume drugače. Vedno dam pesem za pogledati in poslušati. Prva je moja Anita, s katero se včasih tudi, na prijeten način, skregava. (smeh) Medena je zgodba, ki jo lahko vsak razume na svoj način, je pa v njej ogromno srca. Zdaj se ukvarjam z novo pesmijo, a je še prehitro, da bi povedal kaj več. Zdi se mi, da vsakih nekaj mesecev nekaj začutim, in moram to dati iz sebe.

Nimam posebnega recepta. Imam odlično ekipo – Matjaža Vlašiča, s katerim sodelujem že več let, ki tudi razume moje sposobnosti. Pa tukaj so vsi preostali, ki pomagajo, vključno z mojim bendom, in seveda novinarji, ki znajo vprašati.

Za september ste napovedali poroko s partnerico Anito. Potekajo že kakšne priprave?

Seveda, a ne smem preveč izdati. No, ni še vse čisto dorečeno. Razmišljava, da bi poroko naredila še prej, pred septembrom, a imava že vse skupaj nastavljeno in lahko rečem, da imava več kot tri četrtine poroke nastavljene in organizirane.

Pa nam lahko zaupate, bo to velika poroka z mnogo povabljenci ali manjša, intimnejša?

Naredila bova poroko v svojem slogu. Vse tisto, kar sem si jaz želel, je ona zanikala, in obratno. (smeh) A bo drugačna poroka. Ne maram takih porok, kot jih delajo nekateri. Namreč nastopal sem in bil na kar precej porokah, in so takšne, da 'padeš dol', in druge tako dolgočasne! Rada bi, da bi bila velika zabava najinih prijateljev.

E. J.; Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava