Ločitvena vojna Jerce Legan za luksuzno vilo: Umazano ozadje spopada

28.3.2023 | 13:50

Jerca Legan in Milan Cvikl v srečnejših časih. (Foto: M24)

Jerca Legan in Milan Cvikl v srečnejših časih. (Foto: M24)

Ločitvena vojna<strong> </strong>Jerce Legan za luksuzno vilo: Umazano ozadje spopada

Proces razveze na sodišču med novinarko in publicistko Jerco Legan Cvikl in Milanom M. Cviklom, od lani viceguvernerjem Banke Slovenije, ki sta po medijsko odmevni poroki pred štirinajstimi leti in tudi kasneje veljala za sanjski zakonski par, se vleče kot jara kača.

Po vlogi za ločitev, ki jo je sprožila Leganova junija lani, so bile vložene še kazenske ovadbe. Med sprtima zakoncema se stopnjujejo tudi nesoglasja glede delitve premoženja. Za oba je ključna prenovljena vila na Lončarski ulici pod Ljubljanskim gradom. V njej zakonca še vedno živita skupaj z mladoletnima sinovoma.

Kako je Cvikl upošteval želje svoje prve žene, s katero sta imela prav tako do ločitve v lasti hišo v Ljubljani, ki je bila potem prodana za 450.000 evrov?

Kaj je bilo v lasti Jerce Legan Cvikl, preden se je leta 2009 poročila z Milanom M. Cviklom, tedanjim generalnim sekretarjem v vladi Boruta Pahorja? Kakšni so bili dohodki Milana M. Cvikla potem, ko je bil za šest let imenovan za člana Evropskega računskega sodišča v Luksemburgu?

Ali je lahko zaradi kazenskih ovadb, vloženih proti njemu, ogrožen njegov položaj viceguvernerja Banke Slovenije?

Glede na to, da sprta zakonca še vedno živita v isti hiši, smo želeli preveriti, ali je res, da Cvikl pričakuje, da se bo iz hiše izselila Jerca Legan Cvikl skupaj s sinovoma in da ji je za hišo, ki je vredna, okoli štiri milijone evrov, pripravljen izplačati le 150 tisoč evrov?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Biserka Karneža

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava