Spletni arhiv

Začetni datum: ponedeljek, 6.7.2020

Vaše fotke: Slovesnost nove maše Mateja Rusa v Šentvidu pri Stični
pon, 6.7.2020 (14:50) — Vaša zgodba
Po enaindvajsetih letih je v prafari Šentvid pri Stični zopet zadonela pesem Novomašnik bod pozdravljen. Slovesnost nove maše Mateja Rusa je potekala v nedeljo, 5. julija 2020, v župnijski cerkvi sv. Vida. Bogoslužja se je v imenu občine Ivančna Gorica udeležil tudi župan Dušan Strnad.

DL: Urejanje prometa v Črnomlju - Tovornjake umaknili iz mesta
pon, 6.7.2020 (14:20) — Lokalno aktualno
Novi odlok o prometni ureditvi uvaja omejitve in prepovedi v starem mestnem jedru – Kje v mestu lahko parkirajo neomejeno dolgo in brezplačno in kje drugače – Parkiranje tudi z dovolilnico, vendar ta ne zagotavlja prostega parkirnega mesta

Petra Majdič je pogosto tarča policijskih radarjev
pon, 6.7.2020 (13:30) — Lokalno aktualno
Simpatična radijska voditeljica Petra Majdič, ki poslušalce razveseljuje na Radiu Krka, nam je v izzivu hitrih, drznih in drugačnih vprašanj razkrila marsikatero sočno zanimivost o sebi. Od tega, kaj jo največkrat udari po žepu, do tega, katero specialiteto najraje skuha.

Vaše fotke: Gorelo v strnjenem delu vasi; ogenj z gospodarskega poslopja na hišo
pon, 6.7.2020 (12:40) — Vaša zgodba
Dne 5.7.2020 ob 14.45 smo iz ReCO Brežice dobili klic, da v Veliki vasi pri Krškem gori stanovanjska hiša. Na prvi poziv smo izvozili s tremi vozili in petimi gasilci tehničnimi reševalci. Ob prihodu na mesto dogodka smo po opravljenem hitrem ogledu ugotovili, da je požar zajel gospodarsko poslopje poleg stanovanjske hiše in da že prihaja do požarnega preskoka na hišo. Na mestu so hkrati z nami prišli tudi člani PGD Velika vas.

DL: Odstranitev migrantskega kampa - Kar 440 kilogramov
pon, 6.7.2020 (11:50) — Lokalno aktualno
Občina Šentjernej s komunalo, policijo in ekološko družbo odstranila odpadke migrantov – Račun izstavili vladi

VIDEO: ''Dežnik narobe'' Tretjega kanuja
pon, 6.7.2020 (11:00) — Vaša zgodba
TRETJI KANU predstavljajo nov, čisto poseben videospot za skladbo DEŽNIK NAROBE, ki odstira del zgodbe – nadaljevanje pa sledi jeseni

Javna obravnava za Državni prostorski načrt za 2 × 110 kV daljnovod Trebnje-Mokronog-Sevnica
pon, 6.7.2020 (10:30) — Vaša zgodba
V ponedeljek, 29. junija, je v Boštanju potekala javna obravnava državnega prostorskega načrta za izgradnjo daljnovoda, ki je načrtovan na območju občin Trebnje, Mirna, Mokronog–Trebelno, Šentrupert in Sevnica v okvirni dolžini 24,4 km.

ZDAJ JE ČAS. Za Kočevsko.
pon, 6.7.2020 (09:50) — Vaša zgodba
Če se po nekakšnem čudnem naključju znajdete na Kočevskem, ima slovenski dramski in filmski igralec ter lutkar Gašper Jarni za vas odlično novico - znašli ste se v najboljšem kotičku Slovenije, kjer vas čaka neokrnjena narava, obilica aktivnih doživetij in sprostitev v objemu gozdov.

Otroški svet 2020 je tu - Nekaj naredim in še nove prijatelje dobim
pon, 6.7.2020 (09:15) — Vaša zgodba
Kakšno je poletje brez Otroškega sveta? Precej bolj dolgočasno kot sicer. Tudi letošnjega julija so zato otroci vabljeni k dnevnemu ustvarjanju in druženju z vrstniki ob pomoči prostovoljcev in mentorjev Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Tokrat na novi lokaciji, in sicer v parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca.

Iskali možnosti za obogatitev pouka
pon, 6.7.2020 (08:45) — Vaša zgodba
Na OŠ Belokranjskega odreda Semič izvajamo veliko projektov, med drugim tudi razvojna projekta POGUM, kjer razvijamo kompetence podjetnosti, ter Inovativna učna okolja, podprta z IKT za razvoj digitalnih kompetenc in kompetenc 21. stoletja. V četrtek, 2. 7. 2020, smo, z namenom povezati oba, izvedli izobraževalni dan na temo razvoja kompetenc podjetnosti s podporo IKT. 

O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa/10
pon, 6.7.2020 (08:20) — Vaša zgodba
Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti deseti par.