Spletni arhiv

Začetni datum: nedelja, 20.6.2021

DL: Ropar se je pokesal - Prišel z otroškim kolesom
ned, 20.6.2021 (19:40) — Lokalno aktualno
Tomislav Simonič iz Črnomlja tistega dne ni bil ravno pri sebi. Pojedel je večje število pomirjevalnih tablet in čeznje spil tri litre vina. Potem se mu je zazdelo, da bi bilo dobro oditi v trgovino. Usedel se je na otroško kolo svoje sestrične in se odpeljal v Mercator na Kidričevi ulici. Kaj vse se je tam dogajalo, se ne spominja, zato pa njegovih dejanj zlepa ne bo pozabila blagajničarja v trgovin.

Misija uspela: v 10 dneh prekolesaril 1.500 km po državni meji, že doma v Šentjerneju
ned, 20.6.2021 (18:00) — Vaša zgodba
Športna avantura ljubiteljskega kolesarja Ignaca Bakšeta in ekipe Vihar Media, ki je dokumentirala celotno pot, se je po devetih dnevih zaključila doma v Šentjerneju. Doma ga je pričakala topla dobrodošlica. Pričakali so ga žena Ria in sinček Ignac, celotna družina, prijatelji in sovaščani ter župan Jože Simončič in podžupan Janez Selak.

DL: Tri generacije Peterlinov
ned, 20.6.2021 (16:50) — Lokalno aktualno
Določena znanja gredo iz roda v rod, kar velja tudi za Peterlinove iz Bele Cerkve. Matjaž (na levi) je z ocenjevanja vin in salam v Škocjanu domov odšel z neverjetnim rezultatom – priznanjema za najboljši cviček in salamo. To pravzaprav ni presenečenje, saj je Matjaž pred tremi leti pri salamah že postal državni prvak, in se je zato državna salamijada odvila v Šmarjeti, pa tudi njegov oče Janez (na desni) je zelo vešč salamar in vinogradnik, tako da se je imel sin kje učiti. Sploh pa je bil mesar že Matjažev dedek. Po vsem povedanem skorajda ni treba ugibati, da bo tudi najmlajši na sliki, Matjažev sin Anže, postal dober vinogradnik in salamar. Že zdaj rad v vinogradu prinese kak kol, ko se delajo doma salame, pa tudi nikoli ne manjka.

Nagrado Društva Šola zdravja za leto 2020 prejela tudi prostovoljka Romana Ivačič
ned, 20.6.2021 (15:45) — Vaša zgodba
V četrtek, 17. junija, so v Sevnici podelili nagrado Društva Šola zdravja članici sevniške skupine Romani Ivačič. Romana je ena od dobitnic nagrade in priznanja Društva Šola zdravja (DŠZ) za leto 2020, ki ga podeljujejo zaslužnim članom, prostovoljcem Društva Šola zdravja. Po jutranji telovadbi “1000 gibov” je sledil svečani del četrtkovega jutra, ko je članica Upravnega odbora Društva Šola zdravja, Helena Španovič, izročila nagrado za izjemne dosežke prostovoljki Romani Ivačič.

DL: Urban uživa v starševstvu
ned, 20.6.2021 (14:15) — Lokalno aktualno
Urban Kramar, ki je začasno vodja županovega kabineta, sicer pa je zadolžen za odnose z javnostmi na Mestni občini Novo mesto, je kot nekdanji nogometaš še vedno zaprisežen športnik. Pozimi obožuje smučanje, ko pa se »zima stopi«, ga zvabijo teniški tereni. Odkar je mladi očka, največ prostega časa nameni družinici, pogosto pa ju s partnerico Meto srečamo na sprehodih na Otočcu ali v novomeškem mestnem jedru. Družbo jima dela zdaj že devetmesečni Bine.

Ljudje ob Kolpi: Oton Gliha
ned, 20.6.2021 (13:30) — Vaša zgodba
Oton Gliha, slikar
Rojen 21. maja 1914 v Črnomlju, umrl 19. junija 1999 v Zagrebu

DL: Združila jih je ljubezen do potovanj
ned, 20.6.2021 (12:20) — Lokalno aktualno
Rosano Pavlin, njenega moža Dušana in svetovnega popotnika, sicer Dolenjca Zvoneta Šerugo, veže posebno prijateljstvo. Skupaj so namreč doživljali najlepše utrinke Namibije in Etiopije, v vodo pa jim je padlo načrtovano popotovanje po Boliviji. Tega je namreč prekrižala korona. Ko smo v naši regiji odprli terase, je Rosana, sicer solastnica podjetja, v sklopu katerega deluje tudi gostinski lokalček v Novem mestu, Zvoneta povabila na kavo. Nemudoma je zagnal svojega jeklenega konjička in Pavlinova prijetno presenetil. Kdo ve, kam ju bo Zvone odpeljal na naslednji avanturistični potep.

Junijsko otroško rajanje
ned, 20.6.2021 (11:35) — Vaša zgodba
Otroško rajanje v Trebnjem je projekt Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območne izpostave Trebnje, ki je bil zasnovan leta 2020 in je namenjen najmlajšim. Projekt zajema gledališko ali lutkovno predstavo za otroke, ki jo obogatijo z dodatno vsebino, kot sta denimo risanje karikatur ali kaligrafski izpis imen.

Ferdinad Ripšl - povezal je Posavje
ned, 20.6.2021 (10:40) — Vaša zgodba
Ob 11. uri je v sredo v avli Kulturnega doma Krško potekalo odprtje razstave DRAGOTIN FERDINAND RIPŠL (1820—1887) Duhovnik, narodni buditelj, kronist, pesnik, strokovni pisec, sadjar.

Košarkarski kamp za otroke v Novem mestu EBS Junior
ned, 20.6.2021 (09:45) — Vaša zgodba
Konec julija bo v Novem mestu potekal EBS junior dnevni košarkarski kamp. Odvijal se bo med 26.7. in 30.7., v obliki dnevnega varstva v Športnem centru Livada. Namenjen je osnovnošolskim otrokom , ki radi igrajo košarko ali pa si želijo dobre animacije. Udeležijo se ga lahko tudi tisti, ki (še) ne trenirajo košarke.

Junijski četrtkovi večeri s koncerti mladih glasbenikov
ned, 20.6.2021 (09:00) — Vaša zgodba
Pihalni orkester Krško in Simfonični orkester Glasbene šole Krško sta združila moči. V orkestrih igra skupaj preko 100 članov in sta dva največja orkestra ne samo v krški občini, vendar tudi v Posavju. Z epidemijo je bilo delo in igranje v orkestru, zaradi znanih razlogov, prekinjeno. A sta se orkestra v tem času povezala in načrtovala skupne projekte. Prvi od teh, skrito upajo, da ne zadnji, je Koncert mladih glasbenikov. Orkestra ne povezuje samo prostor, ki si ga delijo za njihove vaje. V orkestrih namreč na pihalih in trobilih igra večje število istih glasbenikov, zato je povezava med orkestroma še toliko večja.