Spletni arhiv

Začetni datum: ponedeljek, 21.9.2020

Že 18 let je minilo od smrti Nejca Erazma
pon, 21.9.2020 (14:50) — Lokalno aktualno
Član skupine Bepop je umrl štiri dni po izidu prvega albuma, takrat je veljal za enega izmed najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov. Njegov glas prepeva še danes.

DL: Sanacija šole - S tem denarjem bi že zgradili novo
pon, 21.9.2020 (14:20) — Lokalno aktualno
Že prvo leto po odprtju šole, s katero so odpravili dvoizmenski pouk, so se začele težave – Neposrečen projekt z ravno streho, slaba izvedba in pomanjkljiv nadzor pri gradnji – Sanacija bo občino stala približno 3,5 milijona evrov

FOTO&AVDIO: Trgatev v polnem teku; pričakujejo kakovosten letnik
pon, 21.9.2020 (13:50) — Lokalno aktualno
Ta vikend in lepo sončno vreme so izkoristili tudi semiški vinogradniki, da potrgajo žlahtno grozdje.

Italijanski domoljubi, prijatelji partizanske brigade Fontanot, obiskali Dolenjsko in Belo krajino
pon, 21.9.2020 (13:25) — Vaša zgodba
Tudi koronavirus ni mogel preprečiti tradicionalnega obiska italijanskih domoljubov na Dolenjskem in v Beli krajini. S šopkom cvetja in praporom so počastili in se spomnili padlih borcev italijanske brigade Fontanot pri spomenikih na Cviblju v Žužemberku, v Birčni vasi in na Velikem Korinju ter pri spominskem obeležju na Suhorju.

Bernarda Žarn: "To je moja domača literarna lekarna"
pon, 21.9.2020 (12:55) — Lokalno aktualno
Bernarda Žarn vsak prosti trenutek izkoristi za branje knjig. Kaj prebira trenutno in katere so tiste knjige, ki jih prebira vedno znova ter zakaj?

VIDEO: Gradbena dela na velodromu - kaj pridobiva olimpijski center?
pon, 21.9.2020 (12:25) — Lokalno aktualno
Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, direktor izbranega izvajalca aktualnih gradbenih del Malkom d. o. o. Marjan Skube in vodja projektantske ekipe Air arhitekti Marjan Zupanc so te dni predstavili trenutna gradbena dela ter nadaljnje načrte za Olimpijski center Novo mesto v Češči vasi.

Regijski posvet in srečanje z dolenjskimi skupinami Društva Šola zdravja
pon, 21.9.2020 (11:45) — Vaša zgodba
V devetih dolenjskih občinah deluje 26 skupin šole zdravja ... Društvo Šola zdravja je v času med 10. in 15. septembrom 2020 opravilo regijski posvet in srečanje s skupinami, ki delujejo na Dolenjskem. Zaradi aktualnih varnostnih ukrepov so posvet opravili v dveh terminih in na dveh lokacijah. V četrtek, 10. septembra 2020, so se na zelenici pod Planet Tušem v Novem mestu srečali z vodji in namestniki novomeških skupin. 15. septembra 2020 pa so se pri ribniku pod gradom Mirna v Mirnski dolini srečali z vodji in namestniki vodij iz drugih dolenjskih občin, kjer že delujejo skupine Šole zdravja (Mirna, Mirna peč, Šentjernej, Šmarješke Toplice, Trebnje in Žužemberk). Posveta na Dolenjskem se je v obeh terminih udeležilo 33 prostovoljcev. Na jutranji telovadbi jih je bilo veliko več (skupaj na obeh lokacijah 72 članov), saj so skupine Šole zdravja znane po tem, da telovadijo zunaj na prostem. Razdalja pa pri njih ni vprašljiva. Že enajsto leto telovadijo na varni razdalji, saj ne glede na korona-čas potrebujejo prostor za pravilno izvedbo vaj, ki ne zahteva nobenih športnih pripomočkov.

DL: Portret tedna - Ivan Kovačič
pon, 21.9.2020 (11:15) — Lokalno aktualno
Vsak s svojim instrumentom v rokah ali ob sebi so stali drug ob drugem, kot že tolikokrat dotlej, a to je bil dan, ko se je prvo stoletje prevesilo v novo stoletje in so bili prav oni zato priče nečemu pomembnemu v zgodovini vasi Loče in priče neke prihodnosti, o kateri vedo, da bo taka, kot jo slutijo, čeprav je seveda ni mogel doživeti še nihče od njih, članic in članov Gasilskega pihalnega orkestra Loče. Omenjeni trenutki, ko so članice in člani te glasbene zasedbe tako zbrani ustvarili tako živo sliko, so bili 2. februarja 2020. Zbrane tam je nagovoril tudi Ivan Kovačič.

Srečanje zasavskih planincev
pon, 21.9.2020 (10:40) — Vaša zgodba
Tradicionalno srečanje zasavskih planincev se je odvilo v soboto, 19. septembra 2020, na Kopitniku. Ta dan pa se je posvetil še »razpršenemu« DNEVU SLOVENSKIH PLANINCEV 2020 in dnevu Zasavske planinske poti ter Dnevu slovenskega športa v organizaciji MDO Zasavje in PD Rimske toplice.

Besede so jih povezale četrtič
pon, 21.9.2020 (10:00) — Vaša zgodba
Na Trebelnem so se sredi septembra četrtič zapored srečali literati in literatke, ki delujejo na območju občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje. Gre za območno srečanje literatov Mirnske in Temeniške doline, poimenovano Besede povezujejo, ki ga pripravlja trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD).

Državno prvenstvo veteranov: Krkaš Šemrov državni prvak
pon, 21.9.2020 (09:30) — Vaša zgodba
V Novem mestu je konec tedna potekalo državno prvenstvo slovenskih veteranov v namiznem tenisu posamično in v dvojicah. Na prejšnjih prvenstvih so krkaši nastopali v številčnejši postavi, tokrat pa je barve NTK Krka Novo mesto odlično zastopal veteran Miro Šemrov. Do obračuna v finalu je imel kar težko delo, a v njegovi kategoriji je ponovil nekaj uspehov iz prejšnjih let in po dobri igri znova postal državni prvak.

Tekma proti Madžarom za zaprtimi vrati
pon, 21.9.2020 (08:55) — Vaša zgodba
RK Trimo Trebnje obvešča širšo javnost, da bo prva tekma 2. kroga kvalifikacij EHF lige proti madžarskemu Balatonfurediju zaradi trenutne situacije zaprta za javnost! V klubu želimo zaščiti naše osebje, saj je zdravje na prvem mestu.

Balinanje: Vodilni ne popuščajo
pon, 21.9.2020 (08:40) — Vaša zgodba
Sobotni prvenstveni obračuni v prvih in drugih ligah so prinesli zmage vodilnih zasedb. V ženski ligi sta ekipi Pivke Oro Met in Krima točkovno izenačeni, v prvi ligi prednjači Mengeš Rakoll, v drugih ligah pa Tržič AC Žepič in Kozlek.

Državno prvenstvo za kadete in kadetinje: Kastelčeva uspešna v dvojicah
pon, 21.9.2020 (08:20) — Vaša zgodba
Ta vikend je v Lučah potekalo državno prvenstvo v namiznem tenisu za kadete in kadetinje. V posamezni konkurenci se je Kim Kastelic uvrstila med osem najboljših, Ana Blatnik pa je pristala med 32. najboljšimi mladimi slovenskimi igralkami. Nastopili sta tudi Tija Kastelic in Zara Judež, ki pa jima tokrat žreb res ni bil naklonjen, a za mizico sta vendar prikazali srčno igro in pokazali, da sta dobri igralki.