Spletni arhiv

Začetni datum: ponedeljek, 20.9.2021

DL: INTERVJU: Marti Kelvišar nagrada za izjemne podjetniške dosežke - Za koronačas tudi vrtna pisarna
pon, 20.9.2021 (14:45) — Lokalno aktualno
Marta Kelvišar, direktorica družbe Adria Dom, prejela nagrado Gospodarske zbornice Slovenije – 65 odstotkov celotne letošnje prodaje predstavljajo popolnoma novi proizvodi z novimi rešitvami – Delavce pametne ure razporejajo na delovne operacije

Trgatve v teku: Ni vseeno, kdaj pobiramo sladke grozdne jagode
pon, 20.9.2021 (14:15) — Lokalno aktualno
Trud, ki so ga slovenski vinogradniki čez leto vložili v razvoj vinske trte, že rojeva sadove. V vinogradih po Sloveniji se je razbohotilo zrelo grozdje, trgatve so v polnem teku.

Radijsko voditeljico iz službe odpeljali na urgenco
pon, 20.9.2021 (13:40) — Lokalno aktualno
Mojca Gornik je sicer ena najbolj dobrovoljnih voditeljic na Radiu Aktual in ji nasmeh le redko izgine z obraza. A ko ji je pred kratkim ob 4. uri zjutraj zvonila budilka za v službo, je bila Ribničanka v solzah. Pa ne zato, ker je morala tako zgodaj vstati, saj je tega že vajena, temveč ker je njeno telo prestrelila čudna, neznana bolečina.

Jadralni klub Novo mesto: Uspešno izpeljan 25. skupni plov za pokal Pie in Pina Mlakarja
pon, 20.9.2021 (13:10) — Vaša zgodba
Po prestavljenem terminu v zgodnji jesenski čas nam je prejšnji vikend le uspelo izpeljati regato v organizaciji Jadralnega kluba Novo mesto. Tako se je zbralo na 25. memorialnem plovu za pokal Pie in Pina Mlakarja devet jadrnic s skupaj 34 člani v posadkah lastniških plovil. Tokrat je bila prisotna tudi klubska jadrnica SeaScape 18, ki je v Nerezine pripotovala kar po kopnem.

Krki osem priznanj za najboljše inovacije za leto 2021
pon, 20.9.2021 (12:35) — Vaša zgodba
Na nedavni podelitvi priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK), ki je potekala na Otočcu, je Krka prejela kar štiri zlata in štiri srebrna priznanja za inovacije za leto 2021.

DL: Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov - Prijava brez napotnice, pregled takoj
pon, 20.9.2021 (12:00) — Lokalno aktualno
Center omogoča lokalno dostopnost, zgodnjo strokovno ter multidisciplinarno obravnavo otrok in mladostnikov – Nov analizator v laboratoriju za hitrejše in natančnejše izvide

Novi novomeški škof izpovedal vero in prisegel zvestobo papežu
pon, 20.9.2021 (11:15) — Vaša zgodba
13. septembra 2021 je imenovani novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje ob 17.00 uri v novomeški stolnici med slovesnimi večernicami praznika povišanja svetega križa vpričo apostolskega nuncija nj. eksc. msgr. Jean-Marie Speicha ter ob prisotnosti duhovnikov in vernikov izpovedal vero ter obljubil zvestobo papežu in sveti Cerkvi.

Novo urejeno vaško središče v Zgornjih Cvišlerjih
pon, 20.9.2021 (10:30) — Vaša zgodba
V Zgornjih Cvišlerjih je 15. septembra potekalo druženje ob zaključku urejanja vaškega središča. Odprt večnamenski prostor z urbano opremo in zelenimi površinami je v prvi vrsti namenjen prebivalcem kraja, za druženje in povezovanje. Hkrati pa morebitnim izletnikom in pohodnikom ponuja točko za oddih s čudovitim razgledom.

Ob obisku gozdov se obnašajmo spoštljivo - smo gostje gozda in njegovega lastnika
pon, 20.9.2021 (09:50) — Vaša zgodba
Septembrski dnevi vabijo k obisku gozda. Nadaljuje se tudi sezona nabiranja gob in drugih gozdnih plodov. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Zavod za gozdove Slovenije zato v prid narave ter odnosa med lastniki gozdov in obiskovalci poudarjata nujnost spoštovanja Gozdnega bontona. Ta pod geslom »Skrbno z gozdom!« v okviru desetih točk obiskovalce gozdov posebej opozarja, da smo v gozdu gostje gozda in njegovega lastnika.

Predstavitev knjige Otok in Struga
pon, 20.9.2021 (09:15) — Vaša zgodba
Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine je pred tremi leti zasnovalo zbirko Skrita literarna dediščina Dolenjske in Bele krajine, v kateri naj bi našli mesto avtorji, ki so pomembni na pokrajinski ravni.

Članici Karate kluba Brežice nastopili na 3. pokalni tekmi v Kranju
pon, 20.9.2021 (08:50) — Vaša zgodba
V soboto, 18.9.2021 je v Kranju v športni dvorani Stražišče potekala letošnja zadnja, tretja pokalna tekma v karateju, in sicer v katah in v borbah. Nastopilo je 288 tekmovalcev iz 45-ih slovenskih klubov, ki so tekmovali v različnih kategorijah. Karate klub Brežice sta zastopali dve perspektivni mladi kadetinji in članici širše slovenske reprezentance Maja Lazanski in Maja Lakner, ki sta nastopili v kategorije kate.

Ela Petan med osem najboljših v Istanbulu
pon, 20.9.2021 (08:20) — Vaša zgodba
Minuli vikend je bil zelo pestro tekmovalno obarvan za člane Fight Cluba Shony. Kandidatke za nastop na EP 2022 so v soboto, 18.9., nastopile na zadnji Pokalni tekmi Karate zveze Slovenije v Kranju, Ela Petan pa je s petčlansko zasedbo Slovenije nastopila na svetovnem pokalu v Istanbulu. Vsa dekleta, Tjaša in Saša Petković ter Ana Sever, so se v Kranju uvrstila v veliko finale, kjer so osvojile eno zlato (Tjaša v kategoriji mlajših kadetinj do 50kg) in dve srebrni medalji (Saša v kategoriji kadetinj nad 54kg in Ana v kategoriji mladink nad 59kg). Ela Petan pa je tekmovanje v Kranju izpustila zaradi nastopa na 3. tekmi svetovnega pokala WKF Karate 1 Youth League 2021, v Istanbulu. Ela je začela odlično, v osmini finala s 6:2 izločila Avsar Karyo iz Turčije, v četrtfinalu pa klonila proti aktualni evropski viceprvakinji, Panchukovi iz Ukrajine. Slednja je polfinalu izgubila z Vlasakovo, vodilno na svetovni rang lestvici, zato možnosti repasaža za bron ni bilo.