Spletni arhiv

Začetni datum: četrtek, 30.6.2022

FOTO: Dan državnosti obeležili z VIII. Pohodom prvi strel
čet, 30.6.2022 (14:40) — Vaša zgodba
Združenje veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska je v soboto, 25. junija, organiziralo že tradicionalni VIII. pohod Prvi strel. Krožni pohod okoli Novega mesta prične in konča v spominskem parku v Pogancih.

Rebeka Dremelj: 11 let zakona na 12 let podlage
čet, 30.6.2022 (14:00) — Lokalno aktualno
Še vedno jima gre odlično ... Pevka Rebeka Dremelj je s soprogom Sandijem že vse od začetka zelo srečna, danes pa je njuna sreča popolna, saj sta vsak dan bolj ponosna na hčerki, ki odraščata v pravi dami. Pred kratkim sta s Sandijem praznovala že 11. obletnico poroke in Rebeka je ponosna, da jima je zares lepo.

Vaše fotke: Z motorjem pod traktor
čet, 30.6.2022 (13:20) — Vaša zgodba
V ponedeljek okoli 17.30 se je pri naselju Mali log zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik traktorja in motorist. Do nje je prišlo, ker je voznik traktorja pri vključevanju v promet odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo.

FOTO: Kresovanje v čast domovini
čet, 30.6.2022 (12:45) — Vaša zgodba
V četrtek, 23.6., so tudi letos v ponovno v Volovniku – KS Leskovec pri Krškem - obudili spomin na dni, ko je bilo kresovanje krajevni dogodek. Prireditve se je udeležilo še več krajanov kot lani, kar pomeni, da se bo kresovanje po domače prijelo in ne bo šlo v pozabo, saj se ga je letos razveselilo okoli 40 krajanov in krajank.

VIDEO: Nina Pušlar s prelepim Anžetom
čet, 30.6.2022 (12:05) — Lokalno aktualno
Leto dni po izidu uspešnice Tople oči Nina Pušlar predstavlja novo pesem Nina, Nina, Nina. Besedilo je napisala Urša Vlašič, s katero se kreativno prepletata že vse od zmage na Bitki talentov pred 17 leti, glasbo pa je ustvarila s studijskima mojstroma Miho Goršetom in Jernejem Kržičem, ki sta tudi člana njenega spremljevalnega benda. Skladbo spremlja tudi videospot, zgodba pa govori o tem, da je treba naprej in pustiti spomine za seboj. Režiser posnetka je Rok Maver, s katerim sta že sodelovala tudi pri videu za Tople oči.

Taborniški mini-rally
čet, 30.6.2022 (11:40) — Vaša zgodba
V soboto, 18. 6., se je v Portovalu v Novem mestu zbralo 11 nadebudnih mladih taborniških gradbenikov. Njihova naloga je bila izdelava rally proge, primerne za tenis (ali hokejsko) žogico. Gradbeniki so se zagreto lotili dela in nastale so štiri izjemne proge. Kljub mladosti gradbenikov so morale proge med drugim vsebovati most, tunel, skakalnico in še marsikaj. Kot se za pravo rally progo spodobi, je nad vsako vihrala (naravna) zastava.

DL: Balinišče bodo obnovili
čet, 30.6.2022 (11:00) — Lokalno aktualno
Sedemnajst veselic so pred tridesetimi leti pripravili člani Balinarskega kluba Sodražica in izkupiček namenili za gradnjo pokritega igrišča ob reki Bistrici. Zdaj ga je, posebej kritino, načel zob časa, a je občini, ki je lastnica objekta, na razpisu uspelo pridobiti sredstva za obnovo, ki jo bo izvedla Komunala Ribnica. Poleg menjave strehe obnova zajema utrditev lesene konstrukcije in energetsko sanacijo, na streho pa bodo namestili tudi sončno elektrarno, tako da bo objekt, ki bo prenovljen do konca septembra, energetsko samooskrben. Za naložbo bo namenjenih 115 tisoč evrov. »Pod streho balinišča je živahno vsak dan, vse leto, po prenovi pa bo še bolj,« zagotavlja Jože Košmrlj (prvi z leve), ki se je »podpisoval« kot organizator veselic in je najzaslužnejši za zagon balinanja v Sodražici, kjer imajo že vrsto let ekipo v drugi državni ligi.

Šmihelčani odplesali v poletje
čet, 30.6.2022 (10:30) — Vaša zgodba
V petek, 24. 6. 2022, smo v šolski telovadnici izvedli prireditev ob zaključku šolskega leta in ob dnevu državnosti. Program sta povezovala učenca 3. razreda, Alina Zupančič in Maks Iskra. Prireditev se je pričela z državno in šolsko himno, temu pa je sledil nagovor ravnateljice Romane Šarec Rojc. Na prireditvi so se predstavili številni šmihelski talenti.

V gledališču pod zvezdami na Muljavi
čet, 30.6.2022 (10:00) — Vaša zgodba
V kulturno-umetniškem krožku OŠ Stari trg ob Kolpi smo letošnje druženje sklenili na prav poseben način. V petek, 17. junija, smo se v večernih urah odpravili na Muljavo v poletno gledališče pod zvezdami. Ogledali smo si gledališko premiero Jurčič-Kersnikovih Rokovnjačev. V predstavi, na katero smo povabili tudi starše, smo uživale Eva, Jana, Nina in Sara. Pogrešale pa smo sošolca Miho, saj bi nas gotovo zabaval …

Na SIC Brežice s prireditvijo obeležili dan državnosti in začetek počitnic
čet, 30.6.2022 (09:25) — Vaša zgodba
Zadnji dan pouka je na Strokovno izobraževalnem centru Brežice potekal slovesno in veselo. Najprej so dijaki s slavnostno prireditvijo pod delovnim naslovom Dan državnosti – pozdrav poletju v šolski avli obeležili dan državnosti. Prireditev sta skupaj z dijaki pripravili profesorica zgodovine Ines Pšeničnik in profesorica umetnosti Mileva Kralj Buzeti.

Varaždin: Štiri medalje za Yuki karateiste na evropskem prvenstvu v Shito Ryu karateju
čet, 30.6.2022 (08:50) — Vaša zgodba
Člani Nippon karate kluba so na EP v Varaždinu osvojili eno zlato in tri srebrne medalje v izvajanju kate-ekipno.

Karate klub Brežice na prvem tednu Športnih počitnic v Brežicah
čet, 30.6.2022 (08:20) — Vaša zgodba
Letos je poletje v Brežicah zopet športno obarvano. V okviru Športnih počitnic lahko različni klubi in društva nadobudnim mladim športnikom predstavijo svojo disciplino. Med njimi je tudi Karate klub Brežice, ki se je predstavil že v prvem tednu športnih počitnic.