Spletni arhiv

Začetni datum: sobota, 21.5.2022

DL: Uspešni Šentjernejčanki - Jožici Medle so Gorjanci v navdih
sob, 21.5.2022 (21:00) — Lokalno aktualno
Gostja letošnjega projekta OŠ Šentjernej Nekoč naši učenci, danes umetniki je domačinka, likovna umetnica dr. Jožica Medle – Razstava Narava v človeku na ogled do srede poletja – O avtorici Ines Vodopivec – Zapela vsestranska glasbenica Ema Pavlič

Ljubezen po domače: Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več njegova
sob, 21.5.2022 (19:45) — Lokalno aktualno
Čeprav so številni gledalci veseli, ker Mija in Lovro nadaljujeta svojo ljubezensko zgodbo, parček okuša tudi zlobne govorice in privoščljive komentarje na temo njunega razhoda. In kaj si mislita o vsem skupaj?

Sanjska Tjaša danes popolnoma drugačna
sob, 21.5.2022 (18:50) — Lokalno aktualno
Simpatična Dolenjka Tjaša Kramarič, ki se je v pretekli sezoni šova Sanjski moški potegovala za srce Gregorja Čeglaja, rada eksperimentira s svojim videzom. Predvsem z videzom povezanim z njeno pričesko. Če se je Sloveniji predstavila kot svetlolaska, se je zdaj prelevila v pravo temnolasko. 

Na 'Slavki' že polagajo asfalt ...
sob, 21.5.2022 (17:45) — Vaša zgodba
🚘Na odseku Ulice Slavka Gruma od križišča s Topliško do križišča pri Tušu poteka asfaltiranje. Po zaključku v prihodnjih dneh bo ta del ceste tudi odprt za promet.

DL: Posameznik, ki zaustavlja vse projekte
sob, 21.5.2022 (16:40) — Lokalno aktualno
Krajani Brega in Šentjurja na Polju sprašujejo, kje se je končala obnova mostu čez potok, kaj je s projektom gradnje pločnika skozi Breg, kaj bo z vodovodom – Zaprosili svetnico Darjo Pompe, da javno izpostavi osebo, ki vse to ovira

Višja strokovna šola ŠC Novo mesto osemindvajsetič podelila diplome
sob, 21.5.2022 (15:30) — Vaša zgodba
V sredo, 18. maja 2022, so bile v Športni dvorani Leona Štuklja s svečano prireditvijo podeljene diplome 177 diplomantkam in diplomantom vseh osmih višješolskih programov: Elektronike, Informatike, Kozmetike, Lesarstva, Logističnega inženirstva, Mehatronike, Strojništva, Varstva okolja in komunale.

DL: Porumenela fotografija - Darilo otrokom
sob, 21.5.2022 (14:30) — Lokalno aktualno
Ta porumenela fotografija je iz aprila leta 1989. Takrat smo v Dolenjskem listu zapisali: »Vzgojnovarstvena organizacija Ciciban Sevnica je zaprosila sevniška podjetja za pomoč pri nabavi učnovzgojnih pripomočkov. Najprej sta se odzvala M-Kmetijski kombinat, ki je nakazal vrtcu milijon dinarjev, in Stilles. V imenu delavcev tega kolektiva je njegov direktor Alojz Ratajc izročil otrokom skupine Rdeča kapica barvni televizor. Na sliki: otroci so navdušeno spremljali 'slačenje' televizorja iz kartonske škatle.«

Izlet po gradovih Gorenjske
sob, 21.5.2022 (13:30) — Vaša zgodba
Člani društva Onkoloških bolnikov in Europa Donna iz Bele krajine smo letošnji 18. maj, mednarodni muzejski dan, izkoristili za ogled Gradu Strmol, Grad Kamen in Grad Brdo s parkom. Jutranjo vožnjo smo si polepšali z glasbo bratov Avsenik, potem pa v družinskem muzeju v Begunjah ogledali film, inštrumente članov ansambla in mnoga priznanja, ki sta jih za svoje življenjsko delo prejela Slavko in Vilko Avsenik. Bilo je ganljivo, pa ne le ob spomeniku, predvsem ob spoznanju kako tenkočutno je ta lepa narava prelita v besedila in melodije pesmi, ki so že skoraj ponarodele.

DL: Malo so se igrali
sob, 21.5.2022 (12:45) — Lokalno aktualno
Ohraniti otroka v sebi je odraslim svetoval že priljubljeni slovenski pesnik Tone Pavček, ki je bil mirnopeškega rodu. Očitno ga upoštevajo tudi tile trije nasmejani obrazi na fotografiji, ki so se ob odprtju Šentjernejske učne poti razvedrili ob zanimivih igrah: konjskih in petelinjih dirkah, tako značilnih za šentjernejski konec. Od leve proti desni: Vesna Hrovat iz Zavoda Otok, ki je prispevala veliko zamisli na učni poti, med drugim tudi omenjeni igri, ravnateljica Vrtca Čebelica Ana Srpčič in ravnatelj OŠ Šentjernej Aljoša Šip.

Župan ob svetovnem dnevu čebel sprejel čebelarje v občini Črnomelj
sob, 21.5.2022 (12:00) — Vaša zgodba
Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek je ob svetovnem dnevu čebel včeraj sprejel aktivne čebelarje v naši občini in se z njimi pogovoril o aktualnih zadevah na področju njihovega delovanja. Poudaril je, da je bila naša občina ena izmed prvih čebelam prijaznih občin in da ima čebelarstvo pri nas velik ugled za kar so zaslužni prav oni, čebelarji.

Zaključek grafičnega tečaja v Galeriji Božidar Jakac
sob, 21.5.2022 (11:10) — Vaša zgodba
V Galeriji Božidar Jakac so v četrtek, 12. maja 2022, pripravili zaključek letošnjega grafičnega tečaja, na katerem je devet udeleženk pod mentorstvom akademske slikarke in grafičarke Nataše Mirtič raziskovalo grafično tehniko kolagrafija.

Srednja zdravstvena in kemijska šola in Erasmus+ projekt Bio-Bread
sob, 21.5.2022 (10:30) — Vaša zgodba
Ta teden se je devet dijakov Srednje zdravstvene in kemijske šole iz Novega mesta v sklopu Erasmus+ projekta Bio-Bread nahajalo v idiličnem italijanskem mestecu Potenza.

Izid knjige pravljic Darje Mlakar "Kako diši otroštvo"
sob, 21.5.2022 (10:00) — Vaša zgodba
Iskrene čestitke avtorici Darji Mlakar z Dolenje vasi pri Čatežu ob izidu knjige pravljic »Kako diši otroštvo«. Pravljice so namenjene otrokom in vsem, ki so mladi po srcu.

Na Veliko nagrado Gorenjske dobro pripravljeni
sob, 21.5.2022 (09:30) — Vaša zgodba
Jutri se bo nadaljevala sezona mednarodnih kolesarskih dirk na slovenskih tleh, KZS bo organizirala 2. Veliko nagrado Gorenjske (1.2 UCI), na kateri bo nastopilo 120 kolesarjev iz 17 držav. Start dirke bo ob 12. uri v Termah Snovik, do Kamnika, kjer bo simboličen start, bodo kolesarji vozili v zaprti vožnji, nato pa jih čakajo trije razgibani krogi z vzponom na Vrhovje. Pot jih bo nato vodila do Cerkelj na Gorenjskem, kjer bodo do končnega cilja prevozili pet krogov in se šestkrat povzpeli na Adergas. Po nekaj manj kot 172 kilometrih bo prvi kolesar ciljno črto prečkal okoli 16.20 ure.

Krkaši prišli do načrtovane zmage
sob, 21.5.2022 (09:00) — Vaša zgodba
Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so sinoči v dvorani Brinje odigrali tekmo 25. krogav 1. B DRL. Za varovance trenerja Mirka Skoka je bilo to predzadnje gostovanje v letošnji sezoni, tekmo so zaključili s prepričljivo zmago nad domačini, ekipo RK Grosuplje. Rezultat tekme je bil 22:35 (11:16).