Spletni arhiv

Prikazan je izbor iz arhiva. Prikaži celoten arhiv

Začetni datum: četrtek, 21.10.2021

DL: Podjetje Keko - Oprema; Krasi jih delo, znanje in vizija
čet, 21.10.2021 (14:40) — Lokalno aktualno
Kljub epidemiji lani uspešno leto – Z lastnim znanjem in inovativnostjo ob bok največjim nemškim, ameriškim in japonskim podjetjem – Štupar: Vzgojiti dobrega inženirja včasih traja tudi desetletje – Razširili proizvodne zmogljivosti

Jabolka - zaveznik v boju s kilogrami in lakoto. Plus recepti
čet, 21.10.2021 (14:10) — Lokalno aktualno
Trenutno so jabolka odlična, sočna in trda. Zakaj ne bi izkoristili tega čudovitega sadja za izgubljanje kilogramov in nabiranje vitaminov?

DL: Mlada gasilka Katarina Kranjec zavihtela čopič
čet, 21.10.2021 (11:50) — Lokalno aktualno
Gasilci PGD Smolenja vas, ki že 92 let skrbijo za požarno varnost, so poleti pripravili tradicionalno veselico, še pred tem pa je njihov predsednik Franc Kos (levo) odkril novo podobo sv. Florjana, ki jo je nato blagoslovil župnik, p. Krizostom Komar. Prejšnjo podobo gasilskega patrona so morali namreč odstraniti, saj so uredili dodatno garažo za novo gasilsko vozilo. Novo upodobitev so zaupali domačinki, 16-letni dijakinji Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana Katarini Kranjec (desno), ki se zahtevne naloge, čeprav je bila to njena prva tovrstna, ni ustrašila. »Že od majhnega sem gasilka in sem se z veseljem potrudila za naše društvo,« je povedala Katarina, ki je podobo z akrilnimi barvami na betonsko ploščo ustvarjala kar dobršen del počitniških dni.

DL: Gasilci, ki znajo tudi peti
čet, 21.10.2021 (10:55) — Lokalno aktualno
Nekaterih gasilcev ne odlikuje samo čut za pomoč sočloveku v stiski, pač pa tudi kake druge sposobnosti in vrline. Tako znajo dolenjski gasilci tudi peti – v PGD Zbure se lahko pohvalijo z mešanim gasilskim pevskim zborom in priložnostni sestav z zborovodkinjo Aleksandro Barič Vovk (na sliki na desni) je ob nedavni 100-letnici PGD Šmarjeta slovesnost začel z slovensko himno. Pohvalnih besed o pevcih, ki so pred nekaj leti v Šmarjeti gostili tudi srečanje slovenskih gasilskih pevskih zborov, je bil celo predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik.