Spletni arhiv

Prikazan je izbor iz arhiva. Prikaži celoten arhiv

Začetni datum: četrtek, 8.6.2023

Video pričevanje Antona Ivanetiča - Očeta so mu umorili partizani: ''Kol'k' sem jaz pretrpel ...''
čet, 8.6.2023 (14:40) — clanek
Tokrat vas vabimo k poslušanju pričevanja Antona Ivanetiča, ki nam skozi grenko osebno zgodbo predstavi spomine na bolečo izgubo očeta, ki so ga leta 1943 umorili partizani. Družina se je prebijala skozi revščino, mama se je zaprla v svoj svet, Anton pa si je prizadeval, da bi kljub vsem težavam zaživel samostojno in človeka vredno življenje.
 
Antona Ivanetiča smo posneli na Študijskem centru za narodno spravo leta 2011.

20. Slikarski ex tempore Rihpovec
čet, 8.6.2023 (12:00) — clanek
V soboto, 27. maja, je Društvo za napredek Hribovec Rihpovec, s pomočjo Občine Trebnje, izvedlo že 20. prireditev Slikarski ex tempore Rihpovec. Celo vreme je pokazalo prijaznejše lice, kot da hoče prispevati k slavnostnem vzdušju jubilejne prireditve.

Prvi narodnozabavni kriminalni roman ''Poslednji valček'' Mateja Kocjančiča
čet, 8.6.2023 (11:15) — clanek
Slovenski knjižni trg je bogatejši za nov in inovativen izdelek. Gre za knjigo izpod peresa Mateja Kocjančiča, priznanega in plodovitega avtorja, ki pa je do sedaj večinoma ustvarjal besedila narodnozabavnih skladb. Tokrat je presenetil s kriminalnim romanom Poslednji valček, v katerem ima glavno vlogo Gašper Škrabec, harmonikar glasbene skupine Črne ovce.

Nov singel: Andraž Hribar predstavlja Prvi ples
čet, 8.6.2023 (10:40) — clanek
Andraž Hribar predstavlja nov singel – Prvi ples.

Morski pozdrav iz Seče: Uživamo sto na uro!
čet, 8.6.2023 (10:00) — clanek
V ponedeljek, 5. junija, smo se učenci od 1. do 5. razreda OŠ Maksa Pleteršnika Pišece in naši učitelji odpravili v CŠOD Burja v Sečo v šolo v naravi. Med potjo nas je spremljal dež, a smo kmalu dočakali tudi sonce. Imamo se zelo lepo, učimo se plavati, raziskujemo pokrajino peš in z ladjico, se preizkušamo v ročnih spretnostih, pridno poslušamo učitelje, se igramo, družimo …

Rokometaši oživljali nezavestno osebo
čet, 8.6.2023 (09:20) — clanek
V Moškem rokometnem klub Krka se med drugim poleg zdravega načina življenja, zavedamo tudi pomena ustreznega znanja o nudenju prve pomoči. Pomoč sočloveku je osebnostna vrlina, zato se v klubu že tradicionalno udeležujemo krvodajalskih akcij, saj želimo na ta način poudariti, da je darovati kri enostavna in nesebična gesta, ki od posameznika zahteva le malo, a naredi veliko. Nesebično je pomagati tudi v drugih primerih, kjer je znanje prve pomoči, oživljenja in uporabe defibrilatorja življenjskega pomena.

V soboto Dan odprtih vrat Vojašnice Franca Uršiča
čet, 8.6.2023 (09:00) — clanek
Lepo vabljeni, da se nam 10. junija 2023 ob 10. uri pridružite na Dnevu odprtih vrat v Vojašnici Franca Uršiča Novo mesto.

V Mežico po pet zlatih medalj
čet, 8.6.2023 (08:40) — clanek
V nedeljo, 4. junija, se je KBV Dren iz Leskovca udeležil 1. pokalnega JKA turnirja v karateju, ki je potekal v Mežici. Na tekmovanju se je pomerilo 158 tekmovalcev in tekmovalk iz 12. klubov.

Festival brezglutenske ponudbe v Novem mestu
čet, 8.6.2023 (08:20) — clanek
Obveščam vas, da bomo s podporo MO Novo mesto to soboto izpeljali v Društvu Celiac Slovenija že 7. Festival brezglutenske ponudbe na Glavnem trgu.