Zadnji komentarji

DL: Blok v centru NM parazitski urbanizem? Občina to zavrača.
pon, 25.1.2021 (14:30)
miha: S pozidavo tega dela bomo izgubili edini pravi park v mestu. Na žalost tudi ta ni ne vem kaj, ker je slabo zastavljen. S tem ko bodo del le-tega pozidali, bo park brezpedmeten, po mojem se bo celo zelenica pred bivšim domom JLA spremenila v kako peščeno parkirišče al kaj podobnega novomeškemu smislu za humor. Mimogrede v teh stanovanjih še posebej tistimi proti cesti ne bo fino živet. Bo pa zanimivo videt, kdo so tisti ki se bodo vselili v njih. Kar se mene tiče bi jaz še tisti del, kje je zdaj peščeno parkirišče, bivša komanda JLA spremenil v park in ga uredil na nivoju tako kot treba ne pa kar nekaj, kar bolj spominja na neko kvazi cestišče in parkirišče ...

Obležal tudi Staš Skube; kričali od bolečin in bruhali
pon, 25.1.2021 (11:40)
Franci D: Zgornji komentar ni bil namenje temu zgoraj! Fante popolnoma razumem, razmišljam kako je mogoče, da je do tega prišlo.Mogoče je bilo namerno, kdo ve ?

Vaša fotka: Kup smeti
sob, 23.1.2021 (18:10)
miha: Kaj takega. Saj je taka že vsa okolica. Samo malo si poglejte kakšno je ob cestah pa po bregih ob potokih. Zadeve se pač stopnjujejo. Mi pa še vedno ni jasno kdo to še vedno dela v teh časih ko so vsi tako izobraženi, pa pametni pa kulturni?

Vaša fotka: Kozolec v Mačkovcu
ned, 24.1.2021 (13:00)
Franci D: Dajte ga na Unescov seznam!

Ljudje ob Kolpi: duhovnik jezuit, pisatelj in glasbenik Frančišek Franc Cerar
pet, 22.1.2021 (08:00)
vl: Škoda, ker najvišji duhovni očetje v Sloveniji nimajo občutka in ga niso imeli tudi glede razmišljanj duhovnika Cerarja. Partizani so zanje bruno v očesu posvečene duše. (vika lozar)

Ljudje ob Kolpi: Oton Župančič
sob, 23.1.2021 (09:25)
vl: Vedno, ko sem bila na Kolpi mi je prišla na misel Župančičeva domotožna misel: "Kje si prijateljica moje mladosti?" (vika lozar)

Ljudje ob Kolpi: kipar Julij Papič
sre, 20.1.2021 (11:50)
navi: Spoštovana Vika. Lahko bi vedeli, da se nahaja Mitrov tempelj nahaja nad vasjo Rožanec, ne pa pri Otovcu. Tudi cerkev sv. Jurija s pokopališčem se nahaja nad Rožancem. Dolga leta so vaščani svoje pokojne pokopavali na tem pokopališču.Še vedno obhaja vas žegnanje na dan sv. Jurija. Svoje pokojne sedaj pokopavajo pri cerkvi sv. Janeza v Petrovi vasi.

Stalna zapora mesta? Kaj če bi kdo vprašal krajane
sob, 23.1.2021 (09:40)
Franci D: Da bi zaprli glavno cesto na Vidmu? Zanimiv predlog!

Umrla Mira Furlan
pet, 22.1.2021 (09:50)
vl: Bila je dobra igralka. Na Hrvaškem so ji zamerili, ker se je v najtežjih časih pred in med časom hrvaške osvobodilne vojne umaknila v Beograd. Mogoče je bila to njena napaka, ker po vrnitvi iz ZDA v domovino ni bila dobro sprejeta, kar se je tudi poznalo v njenem poklicu. (vika lozar)

Rebeka Dremelj rada teži
sre, 20.1.2021 (13:10)
Franci D: Bejž no. Komaj smo se kacina rešl, zdaj pa ta teži.

DL: Zdaj pa so se mu oddolžili
ned, 3.1.2021 (11:00)
Tone11: Neizživetega??? Ga. Vika, kaj pomeni neizževetega? Kar tako malo počez, ker ni drugega za povedati ali je kaj "pametnega" v ozadju??? NEIZŽIVETEGA? FRAN in ...? Samo tiho ... postavljamo obeležja ameriškim pilotom po 70+ letih z vsem pompom. Prej pa proti - z vsem pompom- kajne !!? Nezživeti ne vemo zakaj, ga Vika. Vi veste?

DL: Zakaj iz naših krajev izginjajo poštne poslovalnice?
pet, 15.1.2021 (08:50)
vl: Škoda, ker poštni uradi v Sloveniji počasi izginjajo. Vendar krivim za to predvsem nas koristnike zaradi spremenjenih navad v teh modernih elektronskih časih. Sklicujemo se pogosto tudi na problem, da zlasti starejši zelo pogrešajo poštni prostor z vsem, kar nam omogoča po dobrih starih običajih plačevanje položnic in seveda v kolikor imajo poštarice čas (zaradi najnovejšega zmanjševanja zaposlenih, so obstoječi zaposleni zelo obremenjeni!) tudi malo poklepetati z njimi. Dejstvo je, da nas čedalje manj hodi na pošto in seveda v redko poseljenimi kraji je tega še manj. Torej, kruta resnica, uspešno poslovanje brez strank ne more obstajati. Tako je to! (vika lozar)

Milanu Kučanu za 80. rojstni dan knjiga pričevanj
čet, 14.1.2021 (10:00)
vl: Vse najbolje tovarič Kučan in še čim več let med nami! Vaša modrost je še kako potrebna v današnjih časih tvitanja, največkrat žaljivega, lažnivega in nesramnega. (vika lozar)

Minilo je 77 let od odhoda XIV. divizije na štajersko
pon, 11.1.2021 (18:40)
vl: Hvala članom društva OOZB, združenja Sever, članom OZSČ ker ste nas opozorili na večen spomin trpljenja partizanov na tem pohodu za našo svobodo. (vika lozar)

Ljubezen po domače: kaj se dogaja s Francem z Dvora?
tor, 5.1.2021 (10:45)
Franci D: Ne verjamem v uspešno vezo po tej poti.

DL: Vsi osredotočeni na covid-19, kaj pa druge bolezni?
ned, 10.1.2021 (11:10)
Franci D: Vsi se obnašajo tako kot jim -twitko- zaukaže. Velika večina mu je zlezla v ....

Ljudje ob Kolpi: znanstvenik dr. John Randolph Totter
pet, 8.1.2021 (08:15)
vl: Še en plosk navdušenja za uspešnega Belokranjca. Upam si trditi, da je s svojo zagnanostjo za učenjem našel čas tudi za vsaj pogovorni jezik svojega očeta. (vika lozar)

Nenavadno novoletno darilo KS Veliki Gaber krajanom
pon, 4.1.2021 (12:00)
Franci D: Lahko bi država nekaj naredila v tej smeri. Hvaška je lahko našim državnikom za zgled, naj se pozanimajo, kako to, da ima na hrvaškem vsaka hiša zastavo.

Ljudje ob Kolpi: Jože Starešinič – Jurkov, glasbenik
ned, 3.1.2021 (09:00)
vl: Še živi spomin na prijaznega sogovornika, ki je pustil pečat zlasti z glasbo na vseh večjih prireditvah širom deželice in izven. (vika lozar)

Ljudje ob Kolpi: učitelj Vinko Engelman
pon, 4.1.2021 (08:05)
vl: Škoda, ker Boris ne številči življenjepise Belokranjcev, Belokranjk in ostalih, ki so se rodili pri nas in so povsod kjer so službovali pustili močan pečat. Celo ideja, da bi vse te naše prednike združili v knjigi njigovih življenjepisov, ni tako nemogoča. Za premisliti je. (vika lozar)